3 stappen om elke bank goed op te slaan.

Gepubliceerd: 24-08-2021

Inboedelopslag

Hij staat in je woonkamer, je zit er regelmatig op en eens in de zoveel tijd moet hij toch echt vervangen worden: de bank. Nu kan het zijn dat je inderdaad een nieuwe bank hebt besteld en de oude nog niet wordt opgehaald, dan moet je hem kwijt. Daar is inboedelopslag een uitstekende oplossing voor. Ook wanneer je gaat verbouwen, verhuizen of je oude bank in bewaring wil houden voor je kinderen. Je wil graag dat de bank mooi blijft in de tijd dat hij in de opslagruimte staat. Met deze drie stappen haal je hem fris en fruitig uit jouw self storage.

Voorbereiding

Een goed begin is het halve werk en dat is niet minder waar wanneer je meubels naar de opslag gaan. Daarom beginnen we bij het begin, reinigen. Het ligt eraan van welk materiaal je bank gemaakt is welke reiniging van toepassing is. Let erop dat je ook echt alle onderdelen van je zitplaats behandelt. 

Een bank die uit stof bestaat kun je het beste met speciale anti bacteriële reinigingsmiddelen behandelen. Deze komen in verschillende varianten, zoals een spray, sop of zeep en dan zijn er nog natuurlijke middelen die je kunt gebruiken. Het is wel van groot belang dat je op tijd begint zodat je bank goed kan drogen voordat je hem in gaat pakken.

Er zijn een heleboel mooie leren banken en die wil je ook mooi houden. Binnen leer kun je het onderscheid maken in glad leer, nubuck of suède. Verschillend leer vraagt om een verschillende behandeling. Kijk daarom goed om welk materiaal het gaat voordat je begint met het reinigen en behandelen van je bank. Een manier om je bank voor te bereiden op de opslag is om deze in te vetten. Het extra laagje zorgt ervoor dat vocht niet in de bank kan trekken en zo voorkom je beschadiging. Er zijn manieren om dit te doen met babyolie, maar er zijn ook speciale sprays. Stap eens bij een schoenmaker naar binnen voor advies.

Daar waar je op zit is gedaan, maar heb je ook stilgestaan bij de pootjes? Ook hout en metaal kan beschadigd raken door vocht. Behandel dit materiaal om rotten en roest te voorkomen.

Inpakken

Nadat je de bank gereinigd en behandeld hebt is deze schoon en klaar. Dat wil je natuurlijk zo houden zolang hij in de tijdelijke inboedelopslag staat. Net als met de rest van je inboedel, is het verstandig om je meubels in te pakken als je deze gaat opslaan. Pak je bank volledig in met een plastic cover. Hierbij kun je denken aan bubbelplastic of noppenfolie. Het is ook verstandig om tijdens het vervoer van je bank verhuisdekens of handdoeken om je bank te wikkelen. Zo voorkom je krassen of stootschade wanneer je zetel van a naar b gaat.

Opslagruimte

Je bank is schoon, ingepakt en klaar om naar de opslagruimte te gaan! Bij dit punt zijn er twee zaken van belang: de opslagruimte zelf en de manier van opslaan. Om warmte en vocht te voorkomen adviseren we je om een klimaat gecontroleerde opslag te huren. Simpel gezegd voorkom je hiermee de meeste schade aan je meubels. Als deze optie niet voor de hand is kun je de volgende dingen doen om hiermee om te gaan.

Begin met plastic neer te leggen op de vloer zodat het vocht niet verder kan. Daar bovenop plaats je pallets om ruimte te creëren tussen je bank en de grond. Deze ruimte zorgt voor een betere ventilatie onder de bank en daarmee het behoud. Zet je bank zo neer als hij ook in je huis staat, dus niet gekanteld op een zijkant of rechtop tegen de muur. Door hem zo neer te zetten als hij hoort voorkom je beschadiging. Stapel er ook geen andere spullen op als de bank staat.

Boxx Opslag biedt verschillende opslagoplossingen gemakkelijk, veilig en goedkoop te huur aan. Wij verhuren zowel self storage units, mobiele opslagruimte en garageboxen. Onze opslagunits komen in diverse afmetingen. Bekijk onze locaties om te zien welke vestiging bij jou in de buurt is. Met Boxx on Wheels rijden we de opslagunit voor je deur. Heb je nog vragen? Neem dan snel contact met ons op!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk