3 voordelen van je auto binnen stallen.

Gepubliceerd: 18-01-2022

Auto voor garageboxen

Op dit moment rijden er in Nederland bijna 7,8 miljoen personenauto's op naam van particulieren. Het liefst gaat je eigen auto zo lang mogelijk mee. Helaas heeft niet iedereen een garage of andere opslagruimte aan huis, maar daar is een oplossing voor: garageparken! Want je auto binnen stallen heeft heel wat voordelen voor de levensduur van je bolide. Lees er meer over in dit artikel.

Bescherming tegen de elementen

Niets is zo veranderlijk als het weer en dat is een van de redenen waarom het zo'n heerlijk onderwerp is om over te klagen. Daarbij komt dat we in Nederland allerlei soorten weer kennen. Denk aan wind, regen, ijzel, zon, hitte golven, mist en op zijn tijd sneeuw. Je auto binnen in een autostalling plaatsen biedt bescherming tegen al deze elementen.

Door je wagen binnen te zetten gaat hij simpelweg langer mee. Zo voorkom je dat de UV-straling van de zon, pollen, stof, smog en vogelpoep je lak aantasten. In de herfst en winter hebben we te maken met wind, regen, ijzel en sneeuw. Ook de sneeuw en regen zijn een aanslag op je lak, maar de kou brengt meer gevaren met zich mee. Denk aan het ijsvrij maken van je ramen en dieselrijders waarvan de diesel verdikt is. In het geval van de laatste kan je filter verstoppen, wat kan resulteren in moeten stoppen met een verstopte motor. Het vocht dat in de auto trekt kan er bij temperaturen onder nul ook voor zorgen dat je auto bevriest.

Het parkeren in een garage zorgt ervoor dat vogels niet zomaar op je bolide kunnen poepen, de zon er niet direct bij kan en weerhoudt je van krabben om half acht in de ochtend. Nu hoeft het in de garage niet tropisch warm te zijn, maar een beetje beschutting doet al veel. Wel is het belangrijk dat er voldoende ventilatie is in de garagebox. Dit voorkomt dat het aanwezige vocht niet kan opdrogen, wat roestvorming tot gevolg kan hebben. Al met al heeft het stallen van je auto in een garagebox best wat voordelen ten opzichte van buiten stallen.

Bescherming tegen vandalisme

Hoewel vogelpoep op je auto niet leuk is, kunnen we niet echt van vandalisme spreken. Wat je wel onder vandalisme kunt verstaan bijvoorbeeld zijn de rellen van januari 2021, een ex die met een sleutel over je lak gaat of iemand die spiegeltje tik speelt. Allemaal vervelend en met grote gevolgen voor de staat van je auto, om niet te spreken over de rekening. Een van de voordelen van autostalling is de bescherming tegen vandalisme.

Bescherming tegen diefstal

Het misschien een voor de hand liggende reden, maar zeker een om mee te nemen. Wanneer je bolide in een garagebox staat die je kunt afsluiten, is de kans dat hij gestolen wordt vele malen kleiner. Afhankelijk van de beveiliging van de autostalling verkleint de kans op diefstal. Zo zal een auto minder snel uit een beveiligde garage op een garagepark gestolen worden dan uit een met een enkel slot. Bescherming tegen diefstal is nog een voordeel van je auto in een garage parkeren.

Wil jij ook genieten van de voordelen die hierboven genoemd zijn? Alleen voor de winterperiode of voor langere tijd? Dan ben je bij Boxx Opslag aan het juiste adres. Wij bieden tijdelijke opslagruimte aan, zoals self storage units, maar ook garageboxen. Deze zijn te huur en te koop als belegging. Onze garageparken staan onder constante camerabewaking en de garageboxen zijn voorzien van een luxe Hörmann roldeur. Neem snel contact op met een van onze adviseurs voor meer informatie.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk