Deze 4 dingen mogen absoluut niet missen tijdens je verhuizing.

Gepubliceerd: 01-10-2021

Dit kun je verwachten van een verhuisservice

Over het algemeen verhuist iedereen tenminste één keer in zijn leven. Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek verhuizen we best wel vaak, namelijk zo'n zeven keer in ons leven. Gemiddeld genomen zou dat betekenen dat we ongeveer een keer in de tien jaar verhuizen. Er wordt gezegd dat oefening kunst baart, maar mocht je het nu voor de eerste keer doen, zijn dit de dingen die je nodig hebt. Hieronder lees je de vier zaken die geregeld moeten zijn om je verhuizing goed te laten verlopen.

Goede voorbereiding

Het gezegde luidt: 'Een goed begin is het halve werk' en niets is minder waar. In het geval van verhuizen houdt een goede voorbereiding in dat je op de dag zelf veel minder stress ervaart. Het is verstandig om te beginnen met het kiezen van je organisatie strategie. Ga je je inboedel per kamer organiseren of per categorie, zoals spel/vrije tijd of glaswerk/boeken? Schrijf je op de doos wat er in zit of juist in welke kamer de doos moet komen te staan? Stel na het vaststellen van je organisatiestrategie een tijdlijn op. Begin met de datum van de verhuizing en werk dan terug naar vandaag. Hoeveel weken heb je om alles in te pakken? Moet je hele dagen uittrekken of heb je genoeg aan een paar avonden in de week? Het basisadvies is om minimaal twee weken extra in te plannen om je volledige huisraad in te pakken. Dit omdat vaak op het laatste moment nog onvoorziene zaken naar voren komen, dan heb je een buffer om die op te pakken. En soms is het gewoon leuk om herinneringen op te halen bij je oude spullen. Voor de dag van de verhuizing is het belangrijk dat je een strakke tijdsplanning hebt en duidelijk hebt wie wat precies doet. Denk hierbij aan wie rijdt, wie er voor zorgt dat de verhuiswagen logisch wordt ingedeeld, wie er tilt, wie in- of uit gaat laden. Qua tijdsplanning wordt aangeraden om een half uur extra tijd in te plannen om eventuele uitloop te voorkomen, mocht niet alles volgens plan verlopen. Als de dag wel soepel verloopt, ben je deste eerder klaar, hoe fijn is dat?

De materialen

Een verhuizing kun je zo gemakkelijk, ingewikkeld, uitgebreid of simpel maken als je zelf wil. Om een verhuizing volledig te verzorgen zijn vier materialen broodnodig. In eerste instantie verhuisdozen, om je spullen in te pakken en gemakkelijk te verplaatsen. Het karton is stevig genoeg om allerlei onderdelen van je inboedel in te verpakken, van boeken tot bestek en speelgoed of gordijnen. Om onderscheid te maken tussen al deze dozen heb je stiften nodig. Met de stiften schrijf je op de doos wat er in zit of in welke kamer het moet komen te staan. Als je beschadigingen wil voorkomen tijdens het vervoeren van je inboedel heb je verhuisdekens nodig. In deze stevige dekens kun je kwetsbare artikelen wikkelen of op de vloer van je vervoer leggen. Het laatste dat je absoluut nodig hebt tijdens een verhuizing is een meubelhondje. Dit plankje op vier wielen zorgt ervoor dat je zware meubelen of apparaten kunt rollen in plaats van tillen.

Het transport

Het spreekt voor zich dat je spullen van plek A naar plek B gaan bij een verhuizing. Om dat doel te realiseren heb je vervoer nodig. Hoewel het niet onmogelijk is om je inboedel met een fiets te verhuizen, leent een auto of verhuisbus zich hier meer voor. Wellicht heb je kennissen of vrienden die je willen helpen door hun auto uit te lenen. Anders kun je altijd een bus huren, bijvoorbeeld bij een autoverhuurder of verhuisservice. Er zijn ook verhuisservices die de huur van een bus gratis aanbieden bij het afnemen van de service. Dat scheelt weer in de portemonnee.

Hulp

Als je je knieën en rug een beetje leed van het tillen wil besparen, is het inschakelen van extra hulp heel belangrijk. Ook hier kun je de hulp van kennissen, familie of vrienden inschakelen. Uit ervaring weten we dat niet iedereen altijd tijd en ruimte heeft in zijn agenda om jouw spullen heen en weer te tillen. Daarnaast is niet iedereen een professional op het gebied van verhuizen. Ook op dit gebied kan een verhuisservice een uitkomst bieden. De meerderheid van de verhuisservices bieden een combinatie van transport en verhuizers aan. Zo word je inboedel ingeladen, vervoerd en uitgeladen. Zo hoeven je vrienden niet te sjouwen en kunnen ze je nieuwe huis komen bewonderen wanneer al je spullen erin staan!

Boxx on Wheels is onderdeel van Boxx Opslag. Dit is de complete verhuisservice, waar inboedelopslag, transport en helpende handen in een dienst zijn verpakt. We bieden mobiele opslagboxen van verschillende formaten aan, zodat je nooit te veel betaald. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk