5 meest opvallende vondsten uit Storage Wars.

Gepubliceerd: 31-05-2022

Je kunt in je opslag een heleboel bijzondere dingen (terug)vinden. Zo zijn is er wel eens een boodschappentasje met sieraden gevonden en worden regelmatig verboden middelen aangetroffen in een opslagruimte. Net zoals oude kranten, My Little Pony's en een vlammenwerper. Wat hebben die nou met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal gevonden bij het programma Storage Wars.                               

Het programma Storage Wars

In dit Amerikaans Reality TV programma gaan teams van enthousiaste opkopers op zoek naar waardevolle schatten in opslagruimtes van wanbetalers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is in het programma wel een keer langsgekomen. Zo nu en dan levert het (best wel wat) wat geld op. Daarentegen, soms ook niet. De ene keer bestaat de buit uit zeldzaam antiek of contant geld. De andere keer weer uit dozen met vieze oude theedoeken. In dit artikel vind je een top 5 met de meest opvallende vondsten uit Storage Wars.

1. Complete verzamelingen

Over het algemeen stel je als verzamelaar je zorgvuldig bij elkaar verzamelde collectie trots tentoon. Anders zorg je er toch voor dat de rekeningen netjes betaald worden, als je dan toch de moeite neemt om een opslagruimte te huren voor je collectie. Niets is minder waar, want regelmatig blijkt een opslagbox een complete collectie te bevatten. De volgende verzamelingen zijn al voorbij gekomen: Een kunstcollectie van kunstenaar Frank Gutierrez met schilderijen ter waarde van $300.000, een opslagruimte vol met My Little Pony's (toch nog $875 waard), een garagebox gevuld met de zeldzaamste videogames en een opslagruimte met antieke meubelen en sieraden met een geschatte waarde van $50.000. Het gezegde luidt ˜Wie wat bewaart, die heeft wat'. Tenzij Storage Wars langs komt, want dan is het weg.

2. Allemaal levende Dieren

Af en toe hebben de schatzoekers uit Storage Wars wat minder aangename ervaringen. Wanneer ze bij het openen van een gehuurde opslagruimte worden begroet door levende dieren, zoals een zwerm bijen of nog erger, een nest bedreigde (en potentieel gevaarlijke) Burmese Pythons. De vorige huurder van de opslagruimte gebruikte de opslag als plek om illegaal slangen te fokken, om ze vervolgens te verkopen als exotische huisdieren.

3. Stapels van oude kranten

Je zou denken dat vangsten zoals oude kranten niet perse waardevol zijn. Maar bij nadere inspectie bleek dit toch interessanter dan gedacht. De gevonden kranten waren namelijk van de dag dat Elvis Presley overleed. Hiervoor tasten fans van The King en verzamelaars van Elvis Presley memorabilia flink voor in de buidel. Tot op de dag van vandaag is opkoper Dave Hester bezig met het verkopen van de kranten op Ebay. Wanneer hij daarmee klaar is verwacht hij ongeveer $90.000 te hebben verdiend. Niet slecht voor een stapel oud papier uit een opslagruimte.

4. Poep van een walvis

Na een tijdje kijk je al snel nergens meer van op als het gaat om de vondsten bij Storage Wars. Maar één aflevering spant echt de kroon wat betreft bizarre (en smerige) vondsten. Na het openen van de opslag kwam een pot naar boven met een op zijn zachtst gezegd, nogal vreemde inhoud: Walvispoep.

5. Een vlammenwerper

Geloof het of niet, maar in aflevering 15 in seizoen 1 werd het team verrast met een enorme vlammenwerper in een opslagruimte. Blijkbaar vond de huurder van de opslag het een goed idee om deze hier op te slaan¦. Het apparaat werd even later vakkundig uitgetest op een oude knuffelbeer. Hij werkte ook nog eens.

Ben jij op zoek naar een plek om je oude vlammenwerpers of zeer kostbare kunstcollectie op te slaan? Dan ben je bij Boxx Opslag aan het goede adres. Als opslagverhuur expert van Nederland bieden we iedereen de gelegenheid om opslagruimte te huren zonder gedoe. Bijvoorbeeld op onze locatie in Almere of XL locatie in Schiedam. Op één van onze zestien locaties bieden wij self storage, garageboxen en mobiele opslagunits te huur aan. Voor meer informatie staan onze ruimteadviseurs voor je klaar, dus neem snel contact met ze op!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk