5 ultieme hacks om meer uit je opslag te halen.

Gepubliceerd: 15-02-2022

Uitladen auto self storage

Je hebt meer ruimte nodig buiten je huis of je moet je inboedel tijdelijk kwijt in een opslagruimte. Dit zijn maar twee voorbeelden van redenen waarom je een opslagruimte zou kunnen huren. Als je het huurcontract hebt afgesloten wil je natuurlijk iedere centimeter benutten. Want hoe kleiner je huurt, hoe minder je hoeft uit te geven. Met deze vijf hacks haal je nog meer uit je opslagruimte.

Kijk inpaktips af bij anderen

Het internet staat vol met allerlei informatie. Op onze blog kun je er al heel wat vinden, maar er komen eens in de zoveel tijd wat tips bij. Kijk bijvoorbeeld eens op YouTube of Pinterest hoe je jouw dozen of tassen op de meest handige manier kunt inpakken. Zo kun je er bijvoorbeeld achter komen dat kleding oprollen minder ruimte inneemt dan vouwen.

Maak een plattegrond

Afhankelijk van hoe lang je een opslagruimte wilt huren, kan een plattegrond een echte uitkomst zijn. Als je een opslagruimte huurt voor inboedelopslag is er een grote kans dat je in de tussentijd niet bij je inboedel hoeft. Maar heb je tijdelijk extra ruimte nodig, dan kan het goed voorkomen dat je wel eens iets in de opslagunit hebt liggen wat je wilt ophalen. In het laatste geval bespaart een plattegrond enorm veel tijd. Je hoeft namelijk niet eerst alle dozen open te maken of de opslagruimte leeg te halen. Maak een simpele plattegrond, zodat je direct weet wat waar staat. Bijvoorbeeld skimateriaal rechtsachter en tuinspullen daarvoor.

Labelen

Er gaat wat tijd en denkwerk in zitten, maar het labelen van je dozen, tassen en spullen helpt enorm bij het verstandig indelen van je opslagruimte. In één oogopslag zie je welke dozen bij elkaar horen en wat er als eerste in moet. Eerder lieten we weten dat het handig is om rekening te houden met spullen die je eventueel nog nodig hebt in de tijd dat ze opgeslagen staan.

Gebruik lades en kasten

Hoewel het niet slim of handig is om een kast al ingepakt te verplaatsen, biedt de ruimte in een kast wel mogelijkheden. Maar wat stop je in een kast of lade? Denk aan speelgoed, knuffels, linnengoed in tassen (tafelkleden, beddengoed, handdoeken), boeken of keukengerei. Let er wel op dat je, nadat de kast en lades ingepakt zijn, je deze met tape vastplakt. Zo kunnen de deuren of lades niet opengaan en kom je niet voor ongewenste verrassingen te staan als je de opslagruimte gaat uitladen.

Hang spullen op

Voor deze hack zul je een beetje creatief moeten zijn. Er is een grote kans dat het plafond of de muren van je opslagruimte geen mogelijkheid bieden om dingen aan op te hangen. Maar een staand wasrek of trapje wel. Houd wat kledinghangers achter de hand of maak het vast met een stukje touw. Anders zijn er tegenwoordig geweldige verhuisdozen (ook garderobedozen genoemd), waar je kleding met hangers en al in kunt hangen. Het scheelt weer inpakken en dus ruimte.

Boxx Opslag is de opslagspecialist van Nederland. Op meerdere locaties bieden wij de gelegenheid om opslagruimte als self storage, mobiele opslagunits en garageboxen te huren. Zowel voor tijdelijke verhuur als permanent. Bij ons staat service hoog in het vaandel, waardoor onze locaties makkelijk met eigen en openbaar vervoer bereikbaar zijn. Daarnaast staan onze ruimteadviseurs zeven dagen per week voor je klaar. Neem snel contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk