5 verhuistips voor een soepele verhuizing.

Gepubliceerd: 27-01-2022

verhuizers + bank_retina@2x

Verhuizen is een hele opgave en er komt heel wat bij kijken. Als je je goed voorbereidt op een verhuizing, gaat het hele proces veel soepeler. Maak het zo makkelijk mogelijk voor jezelf met deze tips. Dus niet stressen, maar lekker blijven ademen.

1. Begin ruim op tijd 

Begin een ruime periode van te voren. Dit geldt zowel voor het inpakken als het organiseren en regelen. Zorg dat je tijdig verhuisdozen in huis hebt, zodat je rustig elke dag een aantal spullen die je niet gebruikt kunt inpakken. Dit geeft rust en zo hoef je niet op het laatste moment te haasten. Regel alvast een opslagruimte en vervoer. Boxx on Wheels is de ideale oplossing door opslaghuren en vervoer samen te voegen in één.

2. Organisatie is key

Inpakken kan veel werk zijn als je veel spullen hebt. Maar alles terug leggen op de juiste plek ook als je het niet georganiseerd hebt. Gebruik een organisatie strategie. Pak iedere kamer los in en gebruik daarvoor aparte dozen. Hierdoor kun je namelijk de dozen in de juiste kamer zetten voor het uitpakken. Schrijf op de doos wat er in zit, of het veel gebruikt wordt of snel nodig is, van en voor welke kamer het is en geef de doos een nummer. Maak ook een lijst met een overzicht van alle informatie die ook op de dozen staat. 

3. Creatief met vulmateriaal

Om je spullen te beschermen vul je onvolledige dozen op met vulmateriaal. Hiervoor kun je speciaal vulmateriaal kopen, maar er is meer schokdempend materiaal beschikbaar dan je denkt. Je kunt bijvoorbeeld ook opgepropt oud papier gebruiken om ruimte op te vullen. Denk ook aan andere zachte materialen zoals je eigen kleding, handdoeken, beddengoed, kussentjes,  dekentjes of zelfs een picknickkleed. Deze spullen verhuis je sowieso mee en zo hebben ze direct een nuttige functie.

4. Keep it together

Niet alles wat je gaat verhuizen past in dozen of in zijn geheel door de deur (of het raam) heen. Het kan voorkomen dat je onderdelen uit elkaar moet halen. Zorg dan wel dat alle onderdelen bij elkaar verpakt worden. Hierdoor zorg je ervoor dat je tijdens het monteren geen onderdelen mist of kwijt bent geraakt. 

5. Less is more

Ondanks dat 'ontspullen' een trend is, mag je van ons gewoon je spullen bewaren. Wel is het handig om voor het inpakken te bepalen welke spullen wel en niet meegaan naar het nieuwe huis. Hierdoor voorkom je dat je veel spullen voor niets inpakt en meeneemt. Dit bespaart veel tijd, energie en ook geld, want je hoeft minder te vervoeren en op te slaan. Bereken na het sorteren van je spullen hoeveel opslagruimte je nodig hebt. 

Hopelijk verloopt je verhuizing volgens de planning en dus zonder enige problemen. Voor vragen en passend advies kun je altijd bij onze opslagadviseurs terecht. 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk