6 dingen die je sowieso hebt liggen, maar eigenlijk weg kunnen.

Gepubliceerd: 18-02-2022

kleding opbergen

Over de jaren heen verzamel je van alles, maar dan ook echt van alles. Je krijgt een keer iets voor je verjaardag, gaat samenwonen of op kamers. Of het nou artikelen zijn voor de keuken, woonkamer of kinderkamer: er zit altijd iets tussen waar je een jaar later geen baat meer bij hebt. Over het algemeen verdwijnen deze artikelen en belanden dan in de schuur, garage of opslagruimte. En hoewel deze mensen een paar kostbare objecten hebben gevonden in een opslagunit, wil dat niet zeggen dat alles wat er ligt van onschatbare waarde is. Tijd om eens goed op te ruimen, te beginnen met deze spullen die je eigenlijk wel weg kunt gooien.

Oude apparatuur

Wat nou als je ooit nog eens die videoband wil kijken? Of dat ene spelletje nog eens spelen? Zo maar twee vragen die je jezelf kunt stellen als je naar de oude apparatuur staat te kijken. Stel jezelf dan de vraag wanneer je de videorecorder of PSP het afgelopen jaar hebt gebruikt. Is het antwoord maar een keer of zelfs helemaal niet, dan is het tijd om afscheid te nemen.

Dubbele keuken dingen

Als je gaat samenwonen komen vaak twee huisraden bij elkaar. Daarom bestaat er een grote kans dat je inboedel bestaat uit dubbele artikelen. Denk aan bestek, een blender, pannen of spatels. Het is aannemelijk dat je voor al deze dubbele spullen geen ruimte hebt, dus gaan ze naar de opslagruimte. Hier vangen ze voor een tijdje stof en dan is het tijd om flink op te ruimen en afscheid van ze te nemen.

Verfspullen

Vaak moet een muur een paar keer geverfd worden voordat de kleur er goed op zit. Daarom kan een extra potje verf geen kwaad. Als de muur of muren gedaan zijn, houd je toch altijd een beetje over. Dat potje bewaar je dan, mocht je de muur nog een keer moeten doen. Dan is het handig om ook de kwasten te bewaren. Daar zit het gevaar in, want de taak is volbracht en de kwasten ga je niet wassen voor een andere verfbeurt. De vuistregel hier: is de verf aangekoekt aan de kwast, roller of verfbak? Dan is het tijd om deze spullen uit je opslagruimte te halen en op te ruimen of weg te gooien.

Schoenenspray

Met het altijd wisselende weer hier in Nederland is het belangrijk om je schoenen goed te beschermen. Daarom wordt er in de winkel vrijwel altijd gevraagd of je nog bescherming hebt voor leer, suède of textiel. Aan de andere kant zijn er ook allerlei beschermende, vochtwerende sprays en de varianten tegen vieze geurtjes. Negen van de tien keer weet jij niet meer of je nog iets en zo ja, wat je dan in huis hebt staan. Daarom zeggen wij: tijd om te minimaliseren en op te ruimen. Bussen die bijna leeg zijn of erger, waar je geen schoenen meer voor hebt, mogen allemaal bij het afval.

Kledinghangers

Ook kledinghangers lijken in de ˜hoe meer, hoe beter' categorie te vallen, hoewel je er ook echt te veel kan hebben. Er was een tijd dat je kledinghangers kreeg bij iedere aankoop. Afhankelijk van hoe vaak je iets nieuws kocht, kon dat aantal redelijk snel oplopen. Natuurlijk hangt niet al je kleding, daardoor belanden de overige hangers in de opslag. Neem eens een moment om te kijken wat echt moet hangen; de rest kan eruit.

Oude kleding

Als je eerste skibroeken van de kleintjes weer te voorschijn haalt, zul je een fijne trip down memory lane maken. Maar zolang er geen kleinkinderen zijn om de oude (ski)kleding van je kinderen aan door te geven, ligt het alleen maar in de weg. Het kan misschien een beetje confronterend zijn, maar ze gaan er nooit meer in passen. Daarom is het tijd om die kleding weg te gooien en zo  ruimte te maken voor iets nieuws of anders in de opslagunit.

Als je echt niet van deze spullen af kunt, maar je hebt wel de ruimte nodig die ze innemen, dan is er een oplossing. Tijdelijke opslagruimte huren bij Boxx Opslag! Wij bieden verschillende opslagoplossingen: self storage, mobiele opslagunits en garageboxen. Onze locaties zijn gemakkelijk te bereiken, zowel met eigen als openbaar vervoer. Neem snel contact op met éénn van onze ruimteadviseurs voor meer informatie!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk