7 tips om je opslagbox goed in te delen.

Gepubliceerd: 23-12-2021

Je zult vast begrijpen dat wanneer je een tijdelijke opslagruimte indeelt, de breekbare dingen niet onderop moeten. Maar buiten deze stap zijn er nog een paar stappen die je kunt zetten om je self storage unit of opslagbox goed in te delen. Want hoe efficiënter je hem indeelt, hoe minder opslagruimte je hoeft te huren, wat weer prettig is voor de portemonnee. En hoewel opslagruimte huren bij Boxx Opslag al goedkoop is, geven we je nog wat tips om de opslagbox extra goed in te pakken.

1. Ga niet voor de goedkoopste verpakkingsmaterialen

Verhuisdozen van goede kwaliteit zijn vaak van stevig karton of zelfs kunststof. Zo bescherm je je spullen optimaal en kun je de dozen zonder risico stapelen.

2. Maak je meubels zo klein mogelijk

Ga na of de meubels gedemonteerd kunnen worden of losse onderdelen bevatten. Denk hierbij aan tafelpoten, kasten die uit elkaar kunnen, lades of lattenbodems van losse latten. Reinig het meubel grondig, demonteer en pak daarna goed in. Verzamel de losse onderdelen in een zakje en plak dit aan het meubel.

3. Bewaar breekbare en waardevolle spullen tot het laatst

Deze regel geldt zowel voor het inpakken van je spullen, als voor het indelen van je opslagbox. Pak breekbare spullen goed in met inpakpapier of zelfs noppenfolie. Denk aan glaswerk, borden, antiek of kunst. Spullen die breekbaar of van waarde zijn voor jou, gaan boven in de doos en bovenop in de opslagruimte.

4. Maak de indeling van de opslagruimte visueel

Pak pen en papier en teken de opslagbox uit op schaal. Maak zo een opzet van hoe de opslagruimte in te delen valt. Bedenk welke spullen er als eerste weer uit moeten en houd rekening met een pad als je voor een langere periode wil opslaan. De tekening kun je in de opslagbox hangen zodat je weet wat waar staat.

5. Zorg dat losse goederen goed vast staan

Bij een self storage unit is dit minder van belang, maar bij een mobiele opslagunit kun je niet voorzichtig genoeg zijn. Je wil natuurlijk niet dat er spullen kapot vallen tijdens transport of op iemand terecht komen bij het uitpakken. Zet ze goed vast met kabels of touw.

6. Geef je creativiteit de vrije loop

Een deken in een vuilniszak is flexibeler dan in een verhuisdoos. Misschien passen er zelfs nog dingen in de lades van de kast. De wasmand past ook nog wel ergens op of achter. Wees creatief met je oplossingen.

7. Gebruik de ruimte die je hebt

Als je alle verhuisdozen naast elkaar zet, is de ruimte snel gevuld. Stapel in de hoogte waar mogelijk. Denk hierbij goed na over wat in welke doos zit en hoe je ze gaat stapelen. Buiten van zwaar naar licht, is het goed om in gedachten te houden welke spullen je sneller nodig hebt dan andere.

Boxx Opslag is de opslagruimte verhuurspecialist van Nederland. Bij ons kun je gemakkelijk, veilig en goedkoop een opslagbox huren. Op verschillende locaties bieden wij self storage units, garageboxen en mobiele opslagunits aan. Zowel voor particulieren als ondernemers. We denken graag mee met zakelijk opslagruimte verhuur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem snel contact op met een van onze ruimteadviseurs!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk