Afmetingen en inhoud opslagruimte.

Gepubliceerd: 27-08-2021

Je hebt de knoop doorgehakt en gaat externe opslagruimte huren. Of je nou voor een garagebox, self storage unit of mobiele opslagbox gaat, je moet weten hoeveel opslag ruimte je nodig hebt. Te weinig en je spullen passen er niet in. Te veel en je betaalt meer dan essentieel is. Hoeveel er eigenlijk in een opslagbox past hangt natuurlijk af van de grootte, maar je kunt wel met een aantal standaardmaten rekening houden. Wij vertellen je meer over de afmeting van een opslagruimte en waar je rekening mee kan houden.

M2 of M3?

Veel opslagverhuurders geven hun afmetingen aan in vierkante meters en kubieke meters, of te wel m2 en m3. Op welke afmeting je afgaat is van groot belang, want het zegt alles over de grootte van de opslagruimte. Een vierkante meter is namelijk 1m lang en 1m breed op de grond en verwijst naar het vloeroppervlak. Een kubieke meter is 1m lang, 1m breed en 1m hoog en geeft informatie over de inhoud van de ruimte. Kijk dus bij het kiezen van een opslagruimte naar de kubieke meters (m3) zodat je ook in de hoogte kunt werken in plaats van alleen naast elkaar. De meeste ruimtecalculators gaan bij een berekening ook uit van kubieke meters.

Wat past er in een opslagruimte?

Hoeveel er precies past in een opslagbox is afhankelijk van de afmeting van de ruimte zelf en hoe je hem uiteindelijk indeelt. De één zal er net iets meer in kunnen opslaan dan de ander. Hou je bijvoorbeeld rekening met een pad omdat je er in de tussentijd nog bij moet of pak je hem tot de nok toe vol?

Maar wat kun je nou eigenlijk kwijt in een self storage unit? Het antwoord is een heleboel per m3, maar dit zijn de algemene maten en hoeveelheden:

- In 5m3 kunnen zo'n 40 verhuisdozen wat overeenkomt met een kinderkamer

- 10m3 is een ruime studio of ongeveer 80 verhuisdozen

- 15m3 is de inhoud van een normaal appartement waar 120 verhuisdozen in passen

- 20m3 is ruimte voor 160 verhuisdozen, het formaat van een grote tweekamerwoning

- 25m3 is de inhoud van een eengezinswoning en kun je 200 verhuisdozen in kwijt

Berekenen hoeveel je nodig hebt

Self storage units en mobiele inboedelopslag zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Om ongeveer een idee te hebben van hoeveel ruimte je echt nodig hebt voor je inboedel, bieden veel verhuurders de mogelijkheid om een globale berekening te maken. Zo huur je niet te veel en ook niet te weinig ruimte voor je spullen.

De berekening maak je door in een ruimtecalculator in te vullen hoeveel je van welke spullen hebt. De calculator maakt dan een gemiddelde berekening van hoeveel kubieke meters je nodig hebt. Omdat er geen standaardmaten voor opslagruimtes zijn is het advies om de berekening bij verschillende verhuurders te maken. Niet iedere verhuurder houdt namelijk een standaardafmeting aan voor een bank en ook verhuisdozen hebben diverse maten. Door de ruimtecalculator een paar keer te gebruiken en daar het gemiddelde van te nemen, kom je het dichtste in de buurt van de ruimte die je nodig hebt. Aan de andere kant kun je ook zelf met een meetlat, pen en papier aan de slag gaan om de inhoud te berekenen, maar de tool gaat wel een stukje sneller. Een andere tip is om de opslagbox met eigen ogen te gaan bekijken. Zo krijg je een goed gevoel of en hoe je goederen in de opslagruimte gaan passen en wat een handige manier is van indelen. Ook weet je direct hoe lang, breed én hoog de ruimte is.

 

Boxx Opslag is de opslagverhuurspecialist van Nederland. Met een breed assortiment aan opslagruimtes is er voor iedereen een geschikte oplossing. Van self storage units, naar unieke mobiele opslagruimtes en luxe garageboxen. Met diverse locaties is er altijd een Boxx Opslag bij jou in de buurt. Neem contact op met onze ruimteadviseurs voor vragen of vraag direct een offerte aan!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk