Deze 7 bedrijven zijn in een garage gestart.

Gepubliceerd: 17-05-2022

De meesten denken bij het woord 'garage' aan een auto, die er geparkeerd wordt. Er zijn ook mensen die aan een hobby- of werkplaats denken bij een garage. Maar weinig mensen zullen aan grote bedrijven denken als ze een garage voor zich zien. Toch vinden een paar van de grootste bedrijven en merken hun oorsprong in een opslagruimte zoals een garage. In dit artikel lees je welke multinationals een bescheiden begin kennen.

Disney

Je zou het bijna niet geloven. Het bedrijf met honderden films, een eigen televisiezender, vier pretparken en producten in ieder grootwarenhuis, is gestart in een garage. Oom Robert Disney stelde in 1923 de opslagruimte beschikbaar aan de broers Walt en Roy om hun ideeën werkelijkheid te maken. Gek genoeg staat de garage waar het allemaal begon nu zo'n 45 minuten van waar nu Disneyland Park in Anaheim ligt!

eBay

Vroeger heette het verkoopplatform nog AuctionWeb én toen paste het ook nog binnen de muren van een garage. Oprichter Pierre Omidyar lanceerde het platform om zijn vrouw te helpen haar collectie van Pez-dispensers uit te breiden. Het kantoor was gevestigd in en werd gerund vanuit de garage, tot het bedrijf (en de collectie) uit z'n voegen barstte. Daarna werd het echt tijd voor extra ruimte.

Mattel

Eerder vertelden we je dat een Barbie tegenwoordig best wat waard kan zijn. Maar dat het bedrijf dat Barbie op de markt bracht ooit in een garage is begonnen, wisten wij ook niet. Volgens bronnen zijn Harold ˜Matt Matson en Elliot Handler in 1945 in een garage begonnen als makers van fotolijsten. Bij het maken van de fotolijsten hielden de partners regelmatig stukjes hout over, het houten restafval. In een poging om dit restafval te verminderen, zijn ze van de restjes meubels voor poppenhuizen gaan maken. De kleine meubels verkochten snel al beter dan de lijsten, waardoor in 1948 het nu wereldberoemde Mattel werd opgericht.

Hewlett-Packard

We kennen deze techgigant natuurlijk van persoonlijke software, maar in een ver verleden bevatte het portfolio aan producten ook technische en landbouw apparatuur. Nu waren zij in die tijd bij lange na niet de enige, maar door hun operatie vanuit een garage uit te voeren konden zij hun producten veel goedkoper verkopen dan hun concurrenten. Zo groeide Hewlett-Packard snel buiten de muren van hun vertrouwde garage.

Google

Waarschijnlijk de meest bekende en gebruikte zoekmachine van de wereld. Google, wie kent het niet? Dit megabedrijf is één van de bekendste voorbeelden van bedrijven die hun start vonden in een garage. In 1998 huurden Larry Page en Sergey Brin een garage in Menlo Park waar zij hun algoritmen ontwikkelden die uitgroeiden tot de zoekmachine (en alle andere producten) zoals we die nu kennen. Als zij het kunnen, kun jij het ook! Alles wat je nodig hebt is een goede basis (of garage).

Tesla

Op dit moment gaat het bij Tesla om meer dan alleen elektrische auto's. Zoals ruimtereizen, zonnepanelen en schone energie. Daardoor zijn garages zeker niet het eerste waar ze aan denken. Toch vindt het bedrijf hier wel zijn oorsprong. Dit was lang voordat huidig topman Elon Musk zich ermee bezig hield. Voordat Musk investeerder werd, werkten Martin Eberhard en Marc Tarpenning hard in een garage aan de ontwikkeling van hun elektrische sportwagen. Nu staan hun creaties in vele garages over de wereld.

Virgin Records

Selfmade man Richard Branson wist wat hij aan het doen was toen hij zijn platenzaak begon. Voordat hij de platenmaatschappij of vliegtuigmaatschappij oprichtte, stuurde hij vinyl platen via de post. Zijn opslag hield hij dicht bij huis, je raadt het al, in zijn garage en kelder. Toen de vraag zo groot werd is hij gaan uitbreiden met de eerste winkel.

Ben jij van plan net zo'n multinational te starten als deze bedrijven, maar heb je nog geen garage? Of kun je externe tijdelijke opslagruimte zoals self storage, voor een andere reden gebruiken? Dan ben je bij Boxx Opslag aan het juiste adres! Bij Nederlands expert op het gebied van opslagruimte verhuur vind je het antwoord op jouw vraag, van mobiele inboedelopslag tot garages als investering. Neem snel contact op met één van onze ruimteadviseurs voor meer informatie!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk