Deze artikelen zijn veel waard geworden.

Gepubliceerd: 14-04-2022

Inboedelopslag

Eerder vertelden we je welke zaken sowieso in je opslagruimte liggen die weg mogen. Zo kun je onder andere verzamelwoede voorkomen. Maar gooi nou niet direct alles weg, want het zou zomaar eens iets waard kunnen zijn of worden. Neem maar eens een kijkje naar het lijstje hieronder. Dit zijn allemaal items die met de tijd meer en meer waard worden.

Barbies

Je ziet het niet aan haar af, maar Barbie is niet meer de jongste. Al bijna 63 jaar is de pop op de markt en kunnen kinderen hun fantasie de vrije loop laten met haar of haar vriend Ken. Over de afgelopen zestig jaar zijn er veel verschillende Barbies op de markt gekomen, zoals zeemeerminnen en prinsessen, maar ook barbiepoppen met een beperking. Nu brengen de meest recente producties van Mattel niet zoveel op, maar een allereerste Barbie is over tijd veel meer waard geworden dan de originele prijs. Voor een puntgave Barbie, in de verpakking, kan je wel zo'n $10.000,- krijgen. Dus zeker de moeite waard om je opslag in te duiken en te controleren of je er ergens nog één hebt liggen.

Sneakers

Hoewel je zou denken dat schoeisel een eerste levensbehoefte is, zijn schoenen meer dan alleen dat. Ze zijn met de jaren een heus handelsmiddel geworden, waar je met de tijd flink veel geld mee kunt verdienen. De sneaker-markt is booming business! Vooral limited of speciale edities doen het goed. Als je de sneaker-markt in wil stappen zul je even geduld moeten hebben. Koop de schoenen, laat ze in de doos en sla ze op in je opslagruimte. Niet veel later kan de waarde met wel 30 tot 50 procent stijgen.

Whisky's

Mensen denken vaak aan wijn als je het hebt over waardevolle alcoholische dranken. Dat klopt ook, maar het echte geld zit in whisky. Al sinds de 15e eeuw wordt er whisky geproduceerd, de een beter dan de ander. Een goede, oude whisky is zeldzaam en daarom waardevol, wat weer invloed heeft op de waarde. De afgelopen acht jaar is de waarde van whisky met wel 361.09% gestegen! Dus het is het overwegen waard om je met kerst gekregen flesje uit Schotland even weg te zetten in je opslag, in plaats van open te trekken.

Vintage tassen

Net als schoenen, zien veel mensen tassen als een gebruiksvoorwerp. Maar ook hier is niets minder waar! We hebben het hier dan niet over je Ikea shopper of canvas tas van je dichtstbijzijnde supermarkt, maar over vintage tassen. Dit zijn tassen die al een paar seizoenen meegaan (denk aan 20 jaar oud) en van een bepaald merk, zoals Chanel of Louis Vuitton. Vooral vintage tassen van de laatstgenoemde stijgen ieder jaar in waarde. Al met al is het de moeite waard om even een kijkje te nemen op de zolder of in de kast van je oma.

Postzegels

Er was een tijd waarin het een hobby (genaamd filatelie) was om ze te verzamelen en te bewaren in speciale boeken: postzegels. Misschien denk je nu: ˜Maar wat kan een postzegel nou waard zijn?' en het antwoord zal je verbazen. Er moet even bijgezegd worden dat het hier niet om de alledaagse postzegel gaat, die je voor 0,96 koopt, maar om bijzondere exemplaren. Zoals speciale collecties, jubilea, ter herdenking of postzegels die maar een korte tijd geproduceerd zijn. Zo is een Brits-Guyana One Cent Magenta-postzegel voor iets meer dan 7 miljoen verkocht. Voor een postzegel wordt een gemiddelde prijsverandering van ongeveer 250% over 10 jaar gehandhaafd. Dus zorg dat je de eerstvolgende verjaardag van ons staatshoofd, herdenking of jubileum een kaart krijgt en bewaar de postzegel dan goed in je opslag.

Ben jij na het lezen van dit artikel je zolder of garage ingedoken om te kijken welke waardevolle schatten er bij jou thuis lagen? En ben je erachter gekomen dat je eigenlijk nét iets aan ruimte te kort komt? Daar heeft Boxx Opslag de oplossing voor! Als opslagruimte verhuurspecialist van Nederland bieden wij selfstorage units, mobiele opslagboxen en garages te huur aan. Zo kun jij je spullen of inboedel tijdelijk over voor langere tijd gemakkelijk opslaan. Want bij Boxx huur je zonder gedoe: gemakkelijk, veilig en goedkoop. Neem voor meer informatie contact op met één van onze ruimteadviseurs of kijk direct naar een locatie bij jou in de buurt.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk