Deze leuke dingen kun je doen met je verhuisdozen na de verhuizing.

Gepubliceerd: 06-01-2022

Huurcontract opslagruimte

Bij een verhuizing komen allerlei materialen te pas, vooral verhuisdozen. Ze komen van de Action, Gamma, Hema of van de verhuisdienst die je inhuurt. Daarnaast heb je er altijd meer nodig dan dat je eigenlijk in gedachten had. Niet iedereen heeft de ruimte om de verhuisdozen te bewaren tot een eventuele volgende verhuizing, dus gaan ze weg. Maar dat is zonde! Want je kunt er leuke dingen mee doen. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Krabpaal voor je kat

Huisdieren zijn onderdeel van het gezin. Waarom zou je dan je kat geen cadeautje geven? Zoals een leuke krabpaal van karton! Het is een slimme manier om van je verhuisdozen af te komen en om creatief bezig te zijn. Om de krabpaal te maken heb je een voorbeeld nodig van hoe de paal eruit moet gaan zien. Denk aan een gebouw (het Empire State building), een plant (de cactus) of vorm (een driehoek). Een hele stapel verhuisdozen en lijm. Knip zoveel mogelijk vormen uit een doos als je kan. Zorg dat je wat karton overhoudt voor de voet van de paal. Dan lijm je de losse stukken aan elkaar. Laat ze goed drogen voordat je de voet vastmaakt. Wanneer de krabpaal volledig gedroogd is kun je hem aan je harige vriend geven.

Gebruik ze als cadeauverpakking

Of je nou een verhuisdoos van Gamma of Action hebt, er past veel in. Daarom zijn oude verhuisdozen ideaal als cadeauverpakking. Mocht je een groot cadeau hebben of juist veel kleintjes. Als je meerdere kleine cadeaus hebt kun je de doos naast de cadeaus vullen met slierten of propjes van papier. Zo maak je gelijk een kleine grabbelton die je geeft! Verder kun je er nog cadeauverpakking of een strik omheen doen, zodat de doos er ook echt uitziet als een cadeau.

Hulp met ordenen

Als je geen ruimte of geld hebt voor archiefkasten, zijn verhuisdozen een ideale uitkomst. Om ze te gebruiken voor je archieven hoef je de documenten er alleen maar verticaal in te zetten en voor een scheiding te zorgen. Die scheiding kan al bestaan uit een stuk karton van een andere doos. Twee vliegen in één klap noemen ze dat. Daarnaast kun je een verhuisdoos ook gebruiken om andere dingen in op te bergen, zoals recepten of knuffels van kinderen.

Een milieuvriendelijk poppenhuis

Hoe meer dozen, hoe hoger de woning voor de poppen. Als je dozen hebt van verschillende formaten kun je een bepaalde stijl aanhouden. Denk aan een losse bungalow, oud herenhuis of een flat met een aantal appartementen. Snij of knip de flappen af bij de vouw en draai de opening naar je toe. Met de flappen die je overhoudt kun je verdiepingen maken, door ze aan de binnenkant vast te lijmen. Plak meerdere dozen aan elkaar als je een rijtje wil maken, maar snij er ook een deur uit. Anders moeten de poppen helemaal omlopen. Daarna kun je van de verhuisdozen die je niet gebruikt de meubels maken. Een tafel, stoel, bank, televisie of koelkast. Misschien ook een bed en toilet? Als er dan nog karton over is, maak dan een kartonnen versie van jezelf zodat je samen met de kinderen van het poppenhuis kunt genieten.

Plattegrond, schatkaart of stratenplan

Als je geen tijd of niet genoeg dozen hebt voor een poppenhuis is er nog een andere optie om de kinderen te vermaken. Ken je de speelkleden met rotondes en straten nog waar je met je speelgoedautootje overheen kon crossen? Die kun je helemaal zelf maken! Het enige dat je nodig hebt is één grote doos of twee of drie wat kleinere, afhankelijk van hoe groot je de plattegrond wil maken. Haal de zijkanten los van elkaar, leg ze op de grond en plak ze met tape aan elkaar. Zo ontstaat een groot doek waar je fantasie de vrije loop krijgt. Denk er wel aan om de randen van het karton goed af te plakken met tape, om papiersneden te voorkomen.

Boxx Opslag staat voor je klaar tijdens je verhuizing. Of je op zoek bent naar tijdelijke opslagruimte, zoals self storage, om je inboedel in op te slaan of naar mobiele opslagruimte: wij hebben het. Boxx Opslag is de opslagruimte verhuurspecialist van Nederland met verschillende locaties. Onze opslagruimte zijn beschikbaar in diverse maten. Ook verhuren wij garageboxen voor langere periodes. Benieuwd wat we nog meer te bieden hebben of wat onze premium service inhoudt? Neem dan snel contact op met onze ruimteadviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk