Deze materialen heb je nodig voor een soepele verhuizing.

Gepubliceerd: 17-08-2021

Verhuizen

Dat verhuizen een chaotische aangelegenheid kan zijn zal je niet vreemd in de oren klinken. Al die spullen moeten goed ingepakt, daarna veilig vervoerd en ook weer uitgepakt worden. Wat heb je eigenlijk allemaal nodig op zo'n dag om deze soepel te laten verlopen? Welke materialen helpen jou een handje op weg? In dit artikel bespreken we alles wat er voor kan zorgen dat jouw verhuizing probleemloos verloopt!

Verhuisdozen

Je spullen als boeken, keukengerei en spelletjes moeten ergens in om ze handig te kunnen transporteren. Daar zijn verhuisdozen voor gemaakt! Ons advies is om dozen van dubbel golfkarton te lenen, huren of kopen. Deze zijn steviger en gemakkelijk op elkaar te stapelen.

Vulmateriaal voor in de dozen

De vuistregel voor een verhuisdoos is ˜hoe zwaarder het voorwerp, hoe kleiner de doos'. Dit zorgt er namelijk voor dat er niet meer gewicht in gaat dan de doos aankan, dus blijft de bodem (en daarmee ook je spullen) heel. Wanneer er ruimte overblijft in de doos kun je deze opvullen met vulmateriaal. Zo voorkom je dat je spullen gaan schuiven.

Keukenpapier of kranten

In het keukenpapier kun je breekbare spullen wikkelen en kranten zijn zeer geschikt om glazen in te rollen en mee te vullen tegen het breken.

Tape

Plak hiermee dozen extra goed dicht. De meeste verhuisdozen zijn zo uitgesneden dat de onder- en bovenkant in elkaar schuiven zodat ze dicht gaan. Heb je zware goederen en vertrouw je de onderkant niet helemaal? Plak er een flink stuk tape op!

Stiften

Met stiften schrijf je overal op wat waar in zit of in welke kamer het geplaatst moet worden. Dit voorkomt dat je borden boven op je glazen worden gestapeld of ineens in de badkamer staan.

Verhuisdekens

Dit zijn dekens die van stevige stof zoals wol zijn gemaakt om je inboedel in te wikkelen zodat ze extra goed beschermd zijn. Als je geen spullen heb om ze in te wikkelen, kun je ze op de bodem van de verhuiswagen leggen. Zo voorkom je schade aan de onderkant.

Noppenfolie

Om je meubels extra te beschermen kun je ze wikkelen in noppenfolie. Dit is folie met luchtbellen, waardoor je zorgt voor meer ruimte om je meubels heen en extra maatregelen tegen schade neemt bij het in- en uitladen.

Hondje

Hiermee bedoelen we niet je huisdier, die loopt mogelijk alleen maar in de weg. Een (meubel)hondje is een hulpmiddel in de vorm van een houten plank met wieltjes eronder. Hier kun je je meubelen of zware dozen op zetten. Dan kun je ze in plaats van tillen gewoon rollen, wat ook weer goed is voor je rug.

Verhuislift

Ga je van vijf hoog in het ene appartement naar vier hoog in het andere? Dan adviseren we je absoluut om een verhuislift te gebruiken. Ten eerste scheelt het enorm veel tilwerk en ben je sneller klaar. De meeste verhuisservices bieden deze gratis of tegen een klein bedrag aan. Til je liever een koelkast van boven naar beneden door een smal trappenhuis of alleen uit het raam op de lift? Aan jou de keuze.

Verhuiswagen

Als laatst moet je inboedel ook veilig op zijn bestemming aankomen. Daar is de verhuiswagen voor! Laad al je spullen in, zorg dat ze eventueel goed vast zitten en op naar je bestemming.

Met deze materialen is je verhuizing een fluitje van een cent! Ga je verhuizen en zoek je daar ook opslag bij? Dat biedt onze verhuisservice Boxx on Wheels de perfecte oplossing. De verhuiswagen, inboedelopslag en het verhuisteam zijn dan in één keer geregeld. Met onze ultieme verhuischecklist vergeet je helemaal niets. Neem snel contact op voor de mogelijkheden.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk