Deze soorten opslagruimte zijn er.

Gepubliceerd: 30-07-2021

Nederland wordt steeds voller, wat logischerwijs betekent dat we steeds minder ruimte over hebben. Door het hele land zitten verhuurders die opslagruimte te huur aanbieden, zodat jij toch al je spullen zonder problemen kwijt kunt. Eerder hebben we een aantal redenen genoemd waarom opslagruimte voor jou een oplossing kon zijn. In dit artikel leggen we de verschillende soorten opslagruimte aan je uit.

De klassieke self storage

Self storage is onbetwist de meest bekende vorm van opslagruimte. Hierbij huur je een ruimte waarbij je zelf voor de opslag van je goederen zorgt. Je brengt je spullen er naar toe, laadt ze in en slaat ze op. Deze ruimtes worden gebruikt in het bekende tv-programma Storage Wars. Bij deze vorm van opslagruimte huren kun je zelf kiezen wanneer je bij je spullen wilt. De meeste verhuurders openen hun deuren om 06:00 en sluiten pas om 23:00. Veel van deze verhuurders bieden de kans om tegen een extra vergoeding 24-uurstoegang te verlenen, hoewel uit onderzoek is gebleken dat 64% van de huurders maar een keer per kwartaal naar zijn opslagruimte gaat.

Mobiele opslag of container voor de deur

Steeds meer verhuurders bieden de mogelijkheid om een een mobiele opslagunit te huren of juist een container voor de deur te plaatsen. Zoals de naam al zegt wordt er een container voor je deur geplaatst en kun je zelf je inboedel of spullen er in plaatsen. Deze container blijft dan staan tot het einde van de huurperiode, waarna de verhuurder hem weer op komt halen. Een voordeel is dat je spullen altijd in de buurt zijn en je er zelf niet heen hoeft. Een nadeel is dat je wel de ruimte moet hebben om de container te laten staan en daarnaast is het overzicht op wat je op welke plek neer hebt gezet niet altijd even helder.

 

Mobiele opslag komt vanuit hetzelfde principe, dat jij niet hoeft te slepen met je spullen. De organisatie plaatst de opslagbox voor je deur, waarna jij hem in kunt laden en zij hem naar een centrale opslaglocatie brengen waar hij dan veilig staat. Wederom het gemak van niet zelf het transport te hoeven regelen en het voordeel van een opslagruimte. Wel moet hierbij gezegd worden dat als je tijdens je huurcontract bij je spullen wil, de verhuurder de opslagbox weer tevoorschijn moet halen. Sommige verhuurders bieden ook de kans om tijdelijk een kleine opslagruimte te gebruiken, zoals bij Boxx on Wheels.

Een loods of schuur

Te midden van de alle opslagverhuurders zijn er ook nog particulieren en boeren die wat extra ruimte te huur aanbieden. Denk hierbij aan een leegstaande loods op een industrieterrein of een schuur op een lap grond bij een boer. Veelal zijn dit geen professionele verhuurders waardoor zaken als aansprakelijkheid, opzegtermijn en prijs niet gestandaardiseerd hoeven te zijn. Daarom is het van groot belang is dat je hier vooraf duidelijke afspraken over maakt.

Garagebox

Een garagebox, vaak met een roldeur, is na self storage wel de meest gebruikte opslagruimte. Deze worden zowel te huur als te koop aangeboden. Ze kunnen op een buitenterrein of inpandig staan. Ook een aantal woningcorporaties verhuren leegstaande garages. Daarnaast worden garageboxen regelmatig te huur en te koop aangeboden op startpagina's als Marktplaats.nl. Let bij de laatste goed op dat de verkopers écht de verhuurders of verkopers van de garagebox zijn.

 

Of je nou voor een self storage unit, garagebox of mobiele opslagbox wil gaan, Boxx Opslag heeft de oplossing voor jou! Als de opslagruimteverhuurexpert van Nederland willen wij opslagruimte huren gemakkelijk, veilig en goedkoop maken. Daarom bieden we op verschillende locaties een meerderheid aan opties aan. Neem eens een kijkje bij ons aanbod of bereken direct hoeveel ruimte je nodig hebt met onze ruimtecalculator. Als je vragen hebt staan we zeven dagen per week voor je klaar!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk