Deze soorten verhuisservices zijn er.

Gepubliceerd: 07-12-2021

Verhuizen is onder andere het verplaatsen van je inboedel van A naar B. Maar bij een verhuizing komt veel meer kijken. Hoeveel meer is afhankelijk van het soort verhuizing waar je mee te maken hebt. Voor verschillende verhuizingen zijn er verschillende diensten. Lees in het artikel wat je van welke verhuisservice kan verwachten.

Standaard verhuisservice

We beginnen met de verhuisservice zoals iedereen hem kent. Hoewel er onderling verschillen tussen kunnen zitten, omvat een ˜standaard' verhuisservice vaak dezelfde onderdelen. Bij het inschakelen van deze dienst zit een vervoermiddel, zoals een verhuiswagen. Een ander onderdeel zijn de verhuismaterialen. Daarnaast zijn er extra handjes in de vorm van verhuizers die je kunnen helpen met tillen. Afhankelijk van hoe uitgebreid de service is, kun je er nog voor kiezen om je spullen te laten uitpakken en je oude woning te laten opruimen.

Verhuisservices voor de post

Buiten dat je inboedel van A naar B verhuist moet worden, zijn er praktische zaken die ook moeten gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van je nieuwe adres aan instanties. Voor een paar organisaties gaat dit automatisch wanneer je je inschrijft bij de gemeente, maar lang niet alle. Om je een handje te helpen bieden postbedrijven services aan om het voor je te doen. Je geeft een lijst van bedrijven op en het postbedrijf zorgt ervoor dat je adreswijziging wordt doorgegeven en de post wordt doorgestuurd. PostNL biedt zo'n service aan.

Gebruik maken van een verhuiscoach

Dat verhuizen een hele klus is mag duidelijk zijn. Niet iedereen heeft hier de tijd of energie voor. Daarom zijn er mensen die van verhuizen hun beroep hebben gemaakt. Een verhuiscoach kun je inhuren om overzicht te houden op je verhuizing. De verhuiscoach houdt zich onder andere bezig met het plannen van de verhuizing, regelen van administratieve zaken en betrokken partijen managen. Er kan nog overlegd worden om de verhuiscoach de verantwoordelijkheid over de oude woning te geven. Denk dan aan het leeghalen, opruimen en opleverklaar maken van je oude woning.

Bedrijfsverhuizing

Ook bedrijven willen wel eens wisselen van locatie. Als je wisselt van kantoorpand spreken we van een bedrijfsverhuizing. Een gewone verhuizing vergt veel tijd en planning, maar een bedrijfsverhuizing vraagt nog meer. Je kunt het ook wel een logistieke uitdaging noemen. Dit omdat je te maken hebt met goederen en personeel. Vaak heb je ook andere materialen nodig, zoals een verhuislift. Er zijn organisaties die gespecialiseerd zijn in dit soort verhuizingen, zodat er niets vergeten wordt.

Service voor seniorenverhuizing

Steeds vaker verhuizen ouderen naar een kleinere woning. Als zelfstandig wonen niet meer kan, kunnen ze ook naar een verzorgingstehuis gaan. Om deze groep te begeleiden zijn er seniorenverhuizingen. Bij dit soort verhuizing komt namelijk meer kijken dan alleen het vervoeren van spullen. Vaak is er een emotionele connectie die het loslaten moeilijk kan maken. Daarom vergt dit proces persoonlijke aandacht en begeleiding. Bijvoorbeeld door overzichtelijke stappen, een ruime planning en eventuele hulp met het opruimen van de inboedel. Dit laatste heeft er mee te maken dat niet altijd alles in de nieuwe woning past, maar er wel sentimentele waarde aanhangt.

Internationaal verhuizen

Wanneer je verhuist naar een ander land spreken we van emigreren. In andere woorden je gaat: internationaal verhuizen. Er zijn verhuisbedrijven die je volledig ondersteunen met deze stap. Een aantal zaken waar je, buiten de verplaatsing van je inboedel, rekening mee moet houden zijn:

  • Administratieve zaken
  • Het afsluiten van een goede schadeverzekering
  • Eventuele lucht- of zeevracht
  • Inboedelopslag in het land dat je verlaat

Boxx Opslag biedt iedereen die gaat verhuizen een volledige verhuisservice aan. Hieronder valt inboedelopslag, het transport en een team van verhuizers die je helpt. Onze unieke mobiele opslagboxen worden voor je deur gereden. Zo kan de opslagruimte gemakkelijk gevuld worden. Boxx on Wheels wordt op verschillende locaties in het land aangeboden. Bereken met onze ruimtecalculator hoeveel ruimte je nodig hebt of neem contact op met een van onze adviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk