Deze verhuistechnieken kun je toepassen.

Gepubliceerd: 11-02-2022

Vroeger als je ging verhuizen, had men niet alle hulpmiddelen en materialen die we nu tot onze beschikking hebben. Eerder was verhuizen je huisraad op een handkar laden en gaan. Nu kan verhuizen een tijdrovende en stressvolle onderneming zijn. Toch beschikken we nu over een aantal technieken die juist helpen bij het efficiënt laten verlopen van je verhuizing. In dit artikel bespreken we de belangrijkste die jij kunt inzetten als je inboedel van de ene naar de andere plek of naar de opslagruimte gaat.

Verhuislift

De verhuislift is vooral in de dichtbevolkte grote steden een bekende en veelgebruikte techniek. Dit komt door het wendbare en praktische voorkomen van de lift. Hij past in nauwe straatjes en komt op grote hoogte tot wel 5 meter. Een verhuislift komt in demontabele vorm en op een aanhanger die je zo voor de deur kunt rijden, als er plek is om deze te parkeren. Deze techniek zorgt voor enorm veel gemak wanneer je naar de bovenste verdieping verhuist, maar het trapgat niet genoeg ruimte biedt om spullen door te tillen. Als je een verhuislift gaat inzetten, controleer dan eerst of je raam groot genoeg is om je spullen doorheen te tillen. Daarnaast is het handig om te kijken of het raam eruit kan om extra ruimte te creëren. Het kan zelfs nog zo dat je in je gebouw een interne lift hebt, maar dat een bank of bed net de draai in de hal niet kan maken. Ook dan komt een verhuislift toch best wel goed van pas.

Takelen

In de grote (en oude) steden kan er ook gebruik gemaakt worden van de verhuistechniek ˜takelen'. Hierbij hang je een katrol aan een haak en benut je de hijsbalk boven aan het pand. Door een touw door het katrol te halen, de ramen open te zetten en je inboedel omhoog te takelen, kun je je spullen op de juiste plek krijgen. Er wordt hier gesproken van een typisch Amsterdamse techniek, alleen is deze wel gevaarlijk. De hijsers kunnen de controle over het touw verliezen en zo alles laten vallen. De ARBOdienst kenmerkt takelen als gevaarlijk, daarom zullen veel verhuisservices deze niet aanbieden. Wil je het toch proberen, zorg dan dat je minimaal 30 mensen hebt om je te helpen om vermoeidheid te voorkomen. Meet van te voren goed uit of je grote spullen door het raam passen en of het raam er eventueel uit kan.

Tiltechniek

Het is misschien geen officiële verhuistechniek, maar zeker het vermelden waard. Want over het algemeen weet men hoe je moet tillen, maar het gebeurt maar zelden of nooit. Dit weten we omdat iedereen de volgende dag klaagt over spierpijn. Het is belangrijk om je rug bij de verhuizing zo min mogelijk te belasten. Ga daarom, voordat je iets optilt, eerst goed door je knieën en buig niet voorover. Wanneer je door je knieën bent gezakt, kun je de doos of het meubel vastpakken en door kracht te zetten je knieën weer strekken. Wanneer je staat; druk je de doos of inboedel goed en dicht tegen je lichaam aan. Zo bewaar je gemakkelijker je evenwicht en voorkom je verdraaiingen. 

Omdat we weten dat verhuizen best wel stressvol kan zijn, hebben wij de ultieme verhuischecklist voor je opgesteld. Dat is niet het enige waar we je bij kunnen helpen. Boxx Opslag biedt transport en inboedelopslag in één dienst aan, de ultieme verhuisservice. Met Boxx on Wheels rijden wij de opslagruimte bij jou voor de deur, helpen hem inladen en slaan hem veilig op in een van onze locaties. Als jij er klaar voor bent rijden wij de opslagunit weer terug en helpen een handje met uitladen. Neem voor meer informatie contact op met ons op.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk