Dit is de toekomst van self storage.

Gepubliceerd: 18-11-2021

Kiezen tussen opslaglocaties

Eerder blikten we terug op het verleden van self storage, zowel in de VS als in Nederland. In die korte geschiedenis is te zien dat de populariteit van self storage units eigenlijk alleen maar toe is genomen. Steeds meer verhuurders zijn in de business van tijdelijke opslagruimte gestapt en zijn self storage gaan verhuren. Daarnaast zagen particulieren er een interessante investeringsmogelijkheid in. Niemand kan echt in de toekomst kijken, maar er zijn genoeg trends die een indicatie kunnen geven. In dit artikel staan een paar grote trends genoteerd.

Covid-19

Tijdens het hoogtepunt van de pandemie, waar we allemaal thuis zaten en de muren op ons afkwamen, was een voorspelling dat tijdelijke opslagruimte niet aan te slepen zou zijn. Dit werd vooral voorspeld omdat mensen massaal hun huis gingen opruimen om ruimte te creëren. Deze opruimwoede zou ten grondslag liggen aan de groei in de markt, maar uit marktonderzoek is gebleken dat dit niet het geval is. Er is gebleken dat 43% van de mensen de tijd thuis hebben besteed aan het opruimen van de zolder, schuur, bijkeuken of garage. Van dat aantal heeft maar een schamele 2% de extra spullen naar een opslagruimte gebracht. De groei van de markt zet dus gewoon door, maar is niet het gevolg van de Covid-19 crisis.

Een ander gevolg van de crisis is dat de generatie babyboomers zich steeds vaker realiseren hoeveel ruimte ze hebben en hoeveel werk daar eigenlijk in gaat zitten. We zien steeds regelmatiger dat deze generatie hun grotere woning inruilt voor één die praktischer en wat kleiner is. Deze migratie zal bijdragen aan de marktgroei van het huren van self storage.

Volledig geautomatiseerde opslagfaciliteit

Hoewel het lijkt alsof de self storage sector van nature niet super technisch is, is niets minder waar. Over de jaren heen zijn er allerlei veranderingen en verbeteringen aangebracht binnen de branche. Denk aan geüpdate inbraak- en brandbeveiliging, nieuwe soorten sloten en materialen die het beheersen van het klimaat makkelijker maken.

De technologische veranderingen gaan verder. Eén voorbeeld hiervan is een nieuwe self storage locatie in Katwijk. Er wordt gesproken van een ware revolutie op technisch vlak. Het proces van self storage huren wordt hier volledig geautomatiseerd. Dit heeft als voordeel dat administratieve en repetitieve taken vanzelf gebeuren. Hierdoor ontstaan minder fouten, waarmee je de customer experience kunt verbeteren en verder kan er op personeel bespaard worden.

Vanuit de locatie in Katwijk komt de opslagruimte naar een laadplek toe, waardoor de afstand om te overbruggen om de unit te laden maximaal één meter is. Het reserveren en daarna het beheren van de opslagunit kan via de app of website. Anderzijds is één van de functies van deze nieuwe locatie dat de opslagunit niet bereikbaar, te openen of toegankelijk is totdat de reservering of plaatsing is voltooid. Of te wel, self storage huren is in de toekomst volledig te reserveren, beheren en betalen via het web.

Boeken via online kanalen

Binnen alle branches is er een digitalisering gaande, zo ook in de branche van opslagverhuur. Op dit moment zijn er nog niet heel veel verhuurders die het reserveren en eventueel betalen van een opslagruimte online aanbieden. Hoewel de pandemie laat zien dat men zich steeds vaker en langer op het web bevindt en daar informatie verzamelt, wordt er tot op heden nog weinig mee gedaan. Daarnaast is het van belang over een website te beschikken die geoptimaliseerd is en daarbij een geïntegreerd betalingssysteem heeft. Er verschijnen steeds meer organisaties die verhuurders hiermee kunnen helpen. Deze trend zal zich in de toekomst alleen maar voortzetten en uitbreiden.

Boxx Opslag biedt iedereen de gelegenheid gebruik te maken van onze self storage units. Geschikt als extra ruimte om hobbyartikelen op te slaan, voor tijdelijke inboedelopslag bij een verhuizing of verbouwing. Neem eens een kijkje op een van onze locaties. Onze ruimteadviseurs staan voor je klaar als je vragen hebt. Naast self storage bieden wij ook garageboxen te huur en te koop aan.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk