Dit kun je verwachten van een verhuisservice.

Gepubliceerd: 06-08-2021

Dit kun je verwachten van een verhuisservice

Je doet het als je voor het eerst op kamers gaat, wanneer je naar een zelfstandig appartement gaat en bij je eerste koopwoning: verhuizen. Van uit huis gaan naar je eerste kamer kun je qua spullen mogelijk nog overbruggen met twee ritjes met de auto. Als je van een appartement naar een huis gaat zal dat wat meer inboedel met zich meebrengen en meer moeite kosten. Wil je nou niet alles zelf moeten regelen en doen? Daar zijn verhuisservices voor, ideaal! Hieronder vertellen we je wat je van een verhuisservice kan verwachten.

Laten we vooropstellen dat er heel veel verschillende verhuisservices zijn, van een studentenverhuisservice naar een premium verhuisservice. Iedere organisatie biedt een andere dienst aan. Afhankelijk van jouw behoefte kan een verhuisservice veel meer bevatten dan alleen het vervoer van je inboedel. Zo kun je een complete verhuisservice afnemen of alleen het transport van een aantal grote items laten doen zoals witgoed. Daarom bespreken we nu de meest voorkomende onderdelen.

Verhuismaterialen

Veelal bieden verhuisbedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van hun verhuismaterialen. Dan kun je in eerste instantie denken aan verhuisdozen. Dit is een prettig onderdeel van de service omdat je geen dozen hoeft te kopen en de dozen die geleend worden goed en stevig zijn. Een essentieel onderdeel tijdens een verhuizing zijn verhuisdekens. Daarnaast zijn er vaak meubelhondjes en steekwagens aanwezig om de verhuizing soepel te laten verlopen. Soms beschikt het bedrijf ook nog over meubelhoezen en verhuisliften.

Inladen

Nadat je alles veilig hebt ingepakt,  is de verhuisdag dan toch eindelijk aangebroken. Over het algemeen helpt een team van ervaren verhuizers met het inladen van je inboedel. Of ze nemen het zelfs volledig voor hun verantwoordelijkheid. Zij verhuizen op regelmatige basis en weten daarom bijvoorbeeld hoe je een wasmachine goed vast moet houden als je hem naar beneden tilt. Afhankelijk van de afspraken die je gemaakt hebt kun je met de verhuizers de woning nog een keer nalopen om deze te controleren.

Transport

Het huren van een verhuisbus of verhuiswagen is verleden tijd als je een verhuisservice inzet. Het team van verhuizers komt aan in de verhuiswagen en rijden met je inboedel mee naar de plaats van bestemming.

Uitladen

Wanneer je inboedel gearriveerd is op de plaats van bestemming, laden de professionele verhuizers de verhuiswagen ook weer uit. Hierin zijn twee mogelijkheden. In eerste instantie kan de wagen alleen uitgeladen worden, waarbij je inboedel op de eerste de beste plek wordt neergezet en jij het zelf op de goede plek mag zetten. Anders kan het zo zijn dat je inboedel op jouw aanwijzing op een specifieke plek gezet wordt. In het laatste geval moet je er rekening mee houden dat wat het eerst in de wagen gaat er als laatst uitkomt. Gebaseerd op de afspraken die je gemaakt hebt kun je met de verhuizers nog een controle uitvoeren in de nieuwe woning om te zien of alles daar staat waar je het wil hebben staan. Zo niet, zijn zij er nu nog om de meubelen te verplaatsen.

Uitpakken

Bij een premium of uitgebreide service is er nog de mogelijkheid dat al je spullen voor je uitgepakt worden. Dan worden meubels weer gemonteerd en dozen uitgepakt, zodat je er direct in kunt. Dit is wel een intensieve taak, omdat je van tevoren precies moet weten wat je waar wilt hebben en dit uit moet leggen. Als je deze service afneemt zal het team van verhuizers daarna ook de verpakkingsmaterialen opruimen en eventueel geleende verhuisdozen direct meenemen. Als laatst loop je de gemaakte afspraken langs.

Opruimen

Dit is een onderdeel dat vaak in overleg afgesloten wordt. Hierbij kun je denken aan het opruimen en schoonmaken van je oude woning zodat deze klaar is voor oplevering. Of juist van je nieuwe woning zodat je er zonder nog iets te moeten doen in kunt. Een extra service die soms verleent wordt is het afvoeren van overtollig meubilair.

 

Sta jij op het punt te verhuizen? Controleer dan of je helemaal klaar bent met onze ultieme verhuischecklist. Zo vergeet je niets meer! Behoefte aan inboedelopslag en transport? Dan zit je bij Boxx on Wheels aan het goede adres. Dit is namelijk de complete verhuisservice waar inboedelopslag en inboedeltransport in één geregeld zijn. Boxx on Wheels is een onderdeel van Boxx Opslag, de opslagverhuurspecialist van Nederland.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk