Dit moet je weten over een mobiele opslagunit.

Gepubliceerd: 09-09-2021

 

We hebben je in een eerder artikel vertelt dat self storage al een paar decennia in ons land is. Een stilstaande opslagruimte waar je je spullen in op kunt slaan. Sinds een tijd zijn bij een aantal verhuurders naast self storage of garageboxen, ook mobiele opslagunits beschikbaar. In dit artikel vertellen we je wat je moet en wil weten.

Wat is een mobiele opslagunit?

Een mobiele opslagunit heeft veel overeenkomsten met een self storage unit. Qua afmetingen en bouw, maar er zijn een paar aanzienlijke verschillen. Het eerste is dat de self storage unit op een vaste plek staat en je daar zelf heen gaat om de opslag in te laden. Een mobiele opslagbox zit niet vast aan de grond of is gebonden aan een locatie, dit maakt hem ˜mobiel'. De opslagcontainers zijn zo gebouwd dat ze op elkaar gestapeld kunnen worden op een locatie van de verhuurder. Hierdoor kunnen ze in de hoogte gestapeld worden en veilig naast elkaar staan. Op deze manier kan de verhuurder meer units kwijt op een kleiner oppervlakte.

Hoe werkt het huren van een mobiele opslagruimte?

Bij het huren van een mobiele opslagunit rijdt de verhuurder de opslagbox naar een locatie van jouw keuze, vaak is dit voor het gemak voor je deur. Veelal wordt er hulp aangeboden met het inladen van de opslagruimte, maar als je dit zelf wil doen is dat natuurlijk ook mogelijk. Afhankelijk van welke service je afneemt, blijft de opslagbox voor je deur staan of wordt deze door de verhuurder teruggereden naar hun vestiging. Omdat de mobiele opslagunits op elkaar gestapeld worden, is er tijdens je huurtermijn weinig ruimte om bij je spullen te kunnen. Als je iets moet hebben zal de verhuurder eerste de opslagcontainer uit de opslag moeten halen en naar je toe moeten brengen en weer terugrijden naar de vestiging. Wanneer je huurtermijn is verlopen brengt de verhuurder de mobiele opslagunit weer voor je deur. Als er is geholpen met inladen, wordt er ook een handje geholpen met het uitladen.

De voordelen van een mobiele opslagbox

  • Het scheelt in de kosten

Doordat de verhuurder minder ruimte nodig heeft om de opslagboxen te stallen, worden deze tegen een relatief laag tarief aangeboden.

  • Je hoeft zelf geen transport te regelen

De box komt en gaat met behulp van de verhuurder. Zo hoef je zelf geen vervoer te organiseren.

  • Hulp met in- en uitladen

Veel verhuurders bieden de assistentie van een ervaren team aan om je spullen veilig in de opslagruimte te zetten en er weer uit te halen.

  • Geschikte tijdelijke oplossing voor stalling

Je kunt hier gemakkelijk je goederen of inboedel opslaan tijdens een verbouwing, verhuizing, evenement of calamiteit

  • Gratis huur van een kleinere box in de tussentijd

Omdat je tijdens de huurperiode niet bij je spullen kunt, bieden sommige verhuurders in de tussentijd een kleinere box aan waar je de meest belangrijke artikelen in kunt bewaren.

Boxx on Wheels voorziet in de vraag naar mobiele opslagboxen. Wij rijden onze units gratis bij jou voor de deur en helpen met het in- en uitladen. Ook kun je bij ons gratis gebruik maken van een kleine opslagruimte tijdens je huurcontract, zodat je alles kunt opslaan. Mocht je dan toch iets nodig hebben, kun je er gewoon bij. Boxx on Wheels bieden we op verschillende locaties in het land aan. Neem snel een kijkje voor meer informatie of neem contact op met een van onze ruimteadviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk