Een garagebox huren, welke belastingen moet ik betalen?

Gepubliceerd: 24-03-2022

Zwaaiend op garagepark

Bij het huren van een garagebox is natuurlijk een ding heel belangrijk: de prijs. De prijs wordt bepaald door de verhuurder, maar is ook afhankelijk van of er BTW betaald moet worden over de huurprijs. Dit kan namelijk per type opslagunit verschillen.

Wanneer je een garagebox gaat huren dan zal de locatie de belangrijkste factor zijn voor de hoogte van de huurprijs. Een garagebox in Amsterdam kost logischerwijs meer dan een garagebox in een kleinere gemeente waar de vraag lager is en de grond goedkoper. Toch is het ook goed om te weten wat de belastingregels zijn voor opslagboxen.

Wel of geen btw betalen op je garagebox?

In principe is het verhuren van opslagruimte vrijgesteld van BTW. Je betaalt als klant dus geen extra belasting en de huurprijs exclusief BTW is ook de prijs die je uiteindelijk betaalt voor de garagebox.

De uitzondering hierop is als de garagebox ook gebruikt kan worden als parkeerplaats. In het contract met de verhuurder moet dan staan dat je de auto mag parkeren in de opslagbox. Er zal in dat geval wel BTW berekend worden over de huurprijs. 

Op het moment dat je geen auto wil stallen in een garagebox, is het goed om na te gaan wat de voorwaarden zijn van het contract. Want je bent een stuk goedkoper uit als je over de huur van je garagebox geen BTW hoeft te betalen.

Wat kost een garagebox?

De prijs van een garagebox wordt bepaald door twee factoren: locatie en formaat. Wanneer er meer in past, kost een garagebox ook meer. Dat is allemaal erg logisch, maar veel mensen houden geen rekening met de locatie. Een garagebox in het centrum van de stad zal namelijk veel meer kosten dan een opslaglocatie in een buitenwijk of randgemeente. 

Kijk daarom goed of je iets verder van huis niet goedkoper uit bent. Bij Boxx kun je met een tool op de website berekenen wat een garagebox kost, afhankelijk van hoeveel meubels en andere spullen je wilt opslaan.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk