Hier moet je opletten bij het inhuren van een verhuisservice.

Gepubliceerd: 20-09-2021

Een van de dingen die verhuizen altijd een hele opgave maakt is het sjouwen van al je spullen. Goed vanuit je knieën tillen schiet er nog wel eens bij in en je hebt altijd meer spullen dan je dacht. Daarom heb je ervoor gekozen om dat gesjouw uit te besteden en een verhuisservice in te schakelen. Nu is niet iedere service hetzelfde, want er zitten verschillen in hoe uitgebreid de dienst en prijs is. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een verhuisservice inhuurt.

Hoeveel m3 heb je nodig?

Het liefst verhuis je je hele inboedel in één keer, daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken hoeveel kubieke meter de opslagruimte eigenlijk moet bedragen. Dit is op verschillende manieren te doen. In eerste instantie kun je zelf aan de slag gaan door alles op een hoop te gooien en de breedte, lengte en hoogte te meten. Maar er zijn makkelijkere manieren om dit te doen. Zo bieden de meeste verhuisservices een rekentool, genaamd ruimtecalculator, aan. Zo kun je door de onderdelen van je inboedel te selecteren een inschatting maken van het aantal m3 dat je nodig zult hebben. Een aantal organisaties bieden de optie dat een van de medewerkers langskomt om je inboedel te inspecteren en aan de hand van hun expertise een inschatting te geven. Buiten dat het prettig is dat alles in de opslagruimte past, kan het ook enorm schelen in de kosten. Het is natuurlijk zonde wanneer je een paar m3 te veel huurt.

Wat valt precies onder de kosten?

Voor niets gaat de zon op, maar bij het inhuren van een verhuisservice komen regelmatig kosten kijken. Als je kijkt op Google zul je zien dat er een enorm verschil zit in wat welke partij vraagt voor hun dienst. Dit kan onder andere komen door wat precies binnen deze prijs valt. Eerder vertelden we je wat je kunt verwachten van een verhuisservice en dat hier tussen de partijen ook flinke verschillen kunnen zitten.

Om deze reden is het verstandig om goed na te vragen welke diensten er precies onder de kosten vallen. Werkt de partij in kwestie met een all-in-prijs, uurtarief of zelfs nacalculatie? Is in het weekend verhuizen bijvoorbeeld duurder door een weekendtoeslag? En hoe zit het eigenlijk met het eigen risico? Word je inboedel tot in de woning gebracht of neergezet op de stoep? Dit kun je achterhalen door bij verschillende organisaties een offerte aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Schade

Ondanks dat je hebt gekozen voor een verhuisservice die alles uit je handen kan nemen, wil het niet zeggen dat dit een garantie is voor een soepele of geheel risicovrije verhuizing. Een ongeluk zit in een klein hoekje en er kunnen spullen kapot gaan of beschadigen. Dit voorkom je natuurlijk door je inboedel zo goed mogelijk in te pakken met materialen als noppenfolie of verhuisdekens. Om te voorkomen dat je achteraf om tafel moet om te bepalen wie verantwoordelijk is voor de kosten, adviseren we je om dit van te voren te controleren. Is de organisatie verzekerd voor schade en wordt de dag- of nieuwwaarde uitgekeerd? Werkt het bedrijf met  een eigen risico, en zo ja, wat valt daar wel of niet onder? Het is verstandig om dit te controleren bij de verhuisservice, en het kan geen kwaad om eventueel je eigen inboedelverzekering er op na te slaan.

Algemene voorwaarden en verzekering

Net als een ongeluk in een klein hoekje zit, kan een onaangename verrassing in de kleine lettertjes staan. Houd, net als met kosten en schade, rekening met wat er in de voorwaarden staat. Hoewel we gewend zijn naar een prijs te kijken, moet je het belang van de voorwaarden zeker niet onderschatten. Er wordt hier namelijk omschreven wie het risico van schade draagt, of en hoe de organisatie verzekerd is en algemene aansprakelijkheid. Controleer deze algemene voorwaarden uiterst secuur om te zien of ze in jouw voordeel werken of juist in je nadeel.

Lees de recensies

Om zeker te zijn van een te maken keuze, adviseren wij om ouderwets recensies te lezen van eerdere afnemers van de dienst. Neem hierbij in acht dat er genoeg bedrijven zijn die neprecensies plaatsen of slechte recensies verwijderen. Wanneer een organisatie gebruik maakt van een onafhankelijke recensiewebsite kun je er vanuit gaan dat deze beoordelingen van echte mensen zijn.Je hebt ervoor gekozen om het sjouwen tijdens je verhuizing uit te besteden en een verhuisservice in te huren. Lees hier waar je op moet letten!

Boxx Opslag biedt met Boxx on Wheels een volledige verhuisservice aan, waar transport, opslag en tilwerk in een zijn begrepen. Onze unieke mobiele opslagruimtes zijn in verschillende afmetingen beschikbaar, zo huur je nooit meer ruimte dan je nodig hebt. Met Boxx on Wheels verhuis je gemakkelijk, veilig en goedkoop. Neem contact op met een van onze ruimteadviseurs voor al je vragen. Sta jij op het punt om te verhuizen? Loop dan de ultieme verhuischecklist langs zodat je niets vergeet!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk