Hoe bereken je de opslagruimte die je nodig hebt?

Gepubliceerd: 19-10-2021

Of je nou gaat verhuizen of verbouwen, extra ruimte nodig hebt of gaat ondernemen: opslagruimte huren is de oplossing. Voordat je gaat huren moet je jezelf afvragen ˜hoeveel opslagruimte heb ik eigenlijk nodig'? Het vloeroppervlak dat je in gebruik gaat nemen kun je op verschillende manieren berekenen. Hieronder leggen we het aan je uit.

Plannen

We beginnen bij het begin, het maken van een plan. Om er zeker van te zijn dat je niet te veel opslagruimte gaat berekenen, kijken we eerst naar wat je precies wilt opslaan. Gaat het om je hele huisraad of alleen om de inhoud van de keuken? De consumentenbond heeft hier een handige lijst voor opgesteld, de ˜inventarisatielijst t.b.v. huishoudelijke inboedel'. 

Wanneer je duidelijk hebt wat je op wilt slaan, kun je beoordelen op welke locatie je het op wilt slaan. Dit hangt samen met hoelang je de inboedel precies kwijt wilt. Als je de opslag slechts een paar weken nodig hebt is self storage een geschikte oplossing. Nu zijn self storage units niet op iedere plek aanwezig. Als je de huurtermijn over een paar maanden uitstrekt, zijn mobiele opslagunits juist een uitkomst. Een mobiele opslagbox kan natuurlijk door het gehele land gereden worden. De locatie die je kiest heeft direct invloed op uit welke opslagopties je kunt kiezen, zoals garagebox of self storage.

Zelf uitmeten

Als je ruim zit in tijd, kun je altijd zelf aan de slag met het meten van je inboedel. Je kunt de moeilijke weg kiezen en alles op één hoop gooien en dan de omtrek meten. Anderzijds kun je de afmetingen van verschillende onderdelen van je inboedel meten en die in een maquette plaatsen, als een soort puzzel. Let erop dat je zo precies mogelijk en op schaal werkt. Dit geeft je ook direct inzicht in hoe je de opslagruimte het beste in kan delen. Houd er hierbij rekening mee dat je kunt kijken naar vloeroppervlakte en kubieke meters. Kijk eens goed naar je spullen en beoordeel wat je wel en wat niet kan opstapelen. Zo kunnen dozen met glaswerk niet onderop en kun je de nodige zaken kwijt in een uitgeschakelde koelkast.

Ruimtecalculator

De snelste en makkelijkste manier om te berekenen hoeveel opslagruimte je eigenlijk nodig hebt is met een ruimtecalculator. De meeste opslag verhuurders of verhuisservice bieden deze tool gratis aan. Een kleine kanttekening hierbij is dat er van standaardmaten wordt uitgegaan, die kunnen wel per verhuurder verschillen. Zo kies je per kamer (keuken, slaap-, werk- badkamer of zolder) de onderdelen van je inboedel. Bijvoorbeeld een bank in de woonkamer, koelkast uit de keuken en koffers van de zolder. Wanneer je je keuzes doorgeeft komt er een gemiddelde benodigde ruimte uitrollen. De twee hoeveelheden die je krijgt zijn in vierkante (m2) en kubieke (m3) meters. De laatste geeft aan dat er ook in de hoogte gewerkt kan worden.

Zoals je hebt gelezen zijn er verschillende manieren om je opslagruimte te berekenen. Boxx Opslag helpt je hier graag een handje mee, met onze ruimtecalculator. Zo weet je in een paar stappen hoeveel kubieke meters je echt nodig hebt. Kijk daarna bij een van onze locaties om te zien welke optie voor jou de dichtstbijzijnde is!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk