Hoe bereken je opslagruimte?

Gepubliceerd: 20-05-2022

Niet iedere opslagverhuurder biedt de mogelijkheid om tussentijds te wisselen van grootte. Om te voorkomen dat je te veel geld betaalt voor je opslagruimte, is het verstandig om van te voren te berekenen hoeveel je er eigenlijk van nodig hebt. Je kunt je opslagruimte makkelijk berekenen met een ruimtecalculator.

Je opslagruimte berekenen

Stap 1: Weet precies wat je op wil slaan

Om een juiste berekening te maken is het belangrijk dat je weet wat je op wilt gaan slaan. Hier is het beter om zelfs iets meer mee te nemen in je planning, zoals een doos of een extra stoel. Zodra duidelijk is wat je op wil gaan slaan, kun je toespitsen op welk soort opslagruimte hiervoor geschikt is. Gaat het om een auto, dan is een garage vanzelfsprekend. Voor je inboedel kan een mobiele opslagunit weer geschikt zijn, maar voor je wintersportspullen of archieven kan een self storage unit perfect zijn.

Stap 2: Het rekenwerk

Om echt het aantal vierkante of kubieke meters te berekenen die je nodig gaat hebben, kun je twee methodes toepassen: zelf gaan meten of een ruimtecalculator raadplegen. De eerste methode spreekt al wel een beetje voor zich, maar het gaat verder dan alles bij elkaar gooien en er een meetlint naast leggen. Om dit zo precies mogelijk te doen is het handig om een plattegrond te maken en daar de onderdelen van je inboedel of andere items voor de opslag, in te plaatsen. Houd er hier rekening mee dat je op schaal moet werken.

Als een plattegrond en model maken te veel tijd kost adviseren we je om een ruimtecalculator te gebruiken. Dit is een tool waarin je per ruimte de onderdelen van je inboedel kiest. Denk aan je bad-, woon- of werkkamer: de bank, een ladekast of bureau. Wanneer je alles hebt ingevoerd komt er een aantal m2 of m3 uit. Hierbij moet gezegd worden dat een ruimtecalculator gebruik maakt van standaardafmetingen. Het kan dus zo zijn dat deze per verhuurder verschillen.

Ruimteadviseur

Om een exact aantal vierkante of kubieke meters te geven is en blijft erg lastig. Daarnaast kan een tool niet zelf stapelen of in de hoogte kijken en mede daarom is het een schatting. Onze ruimteadviseurs hebben jaren ervaring met het indelen van opslagruimtes zoals garages en self storage units. Door hun handige en betrouwbare inzicht hebben zij al veel huurders kunnen helpen door een kleinere of juist grotere opslagruimte aan te bieden. Op onze locaties zoals Boxx Almere of Boxx Amersfoort bieden wij verschillende groottes te huur aan. Dit maakt het ook een stuk makkelijker om eventueel te wisselen van een grotere naar een kleinere opslagunit of andersom. Liggen Almere of Amersfoort niet direct bij jou in de buurt? Neem dan een kijkje tussen onze locaties en vind er één dichterbij jou. Of maak het jezelf nog makkelijker door een mobiele opslagunit te laten komen. Wij regelen het transport en rijden de mobiele opslagunit van en naar de opslaglocatie.

Bij Boxx Opslag ben je aan het goede adres als je tijdelijke opslagruimte wil huren. Van self storage naar garages en mobiele opslagunits, we bieden het allemaal. Neem contact op met onze ruimteadviseurs voor al je vragen over onze opslagruimte verhuur of vraag direct een offerte aan.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk