Hoe groot is een garagebox?

Gepubliceerd: 11-04-2022

Audi auto in garage

De zoektocht naar een passende opslagruimte zorgt soms voor meer gedoe dan nodig is, omdat het lastig is in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt. Daarom is het goed om van te voren te checken hoe groot een garagebox is voor je overgaat tot het huren van een opslagunit. Dat voorkomt dat je te veel of te weinig ruimte huurt.

Een garagebox is in vorm over het algemeen hetzelfde, maar het formaat kan sterk verschillen per opslaglocatie of zelfs tussen garageboxen bij dezelfde verhuurder. Daarom is het verstandig om even te informeren naar de verschillende formaten opslagunits als je een garagebox gaat huren.

Check de faciliteiten bij de opslaglocatie

Een garagebox huren is tegenwoordig niet moeilijk, want er is een groot aanbod van aanbieders en soorten opslagunits. Het aanbod per aanbieder en locatie kan echter wel verschillen. Wanneer je bijvoorbeeld een garagebox in Amersfoort gaat huren, is het goed om te kijken welke aanbieders er zijn in de omgeving van de stad en welke het beste bij jouw opslagwensen past. 

De ene garagebox is de andere niet. Sommige garageboxen beginnen al bij 18 kubieke meter waarbij de grootste garagebox rustig 20 kubieke meter of meer kan zijn. Dat is nogal een verschil en je wil natuurlijk niet een te grote opslagbox huren, want dan betaal je voor ruimte die je niet gebruikt. Andersom wil je niet met een grote kast bij je garagebox arriveren, om er daar achter te komen dat het helemaal niet gaat passen.

Denk naast formaat ook aan extra voorwaarden. Is de opslaglocatie goed beveiligd? Kun je er vierentwintig uur per dag bij of zijn er vaste openingstijden? Wat is het opzegtermijn? Dit zijn allemaal vragen die je even moet stellen voor je overgaat tot het tekenen van het huurcontract. Informeer bij twijfel altijd even bij de verhuurder.

Kijk ook buiten je woonplaats

Zeker wanneer je in een drukke stad woont is ruimte beperkt en dat geldt ook voor opslagruimte. Dat beperkt niet alleen het aanbod, maar drijft ook de prijs op. In dat geval kan het lonen om ook naar locaties (net) buiten je woonplaats te kijken. Vaak ben je dan goedkoper uit. 

Natuurlijk is het fijn om je spullen dichtbij te hebben, maar in de praktijk kom je niet zo vaak bij een garagebox en dan maakt die extra reistijd voor die paar keer per jaar weinig uit. Als je een wat grotere garagebox huurt, kan dat flink in de prijs schelen. De extra brandstofkosten kun je daar in de meeste gevallen tegen wegstrepen

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk