Hoe kun je breekbare spullen zo goed mogelijk verhuizen?

Gepubliceerd: 13-01-2022

Stel pakt verhuisdoos in

Niet alle onderdelen van je inboedel zijn even makkelijk te verhuizen. Veel mensen bezitten spullen die breekbaar of kostbaar zijn en snel kunnen beschadigen. Denk hierbij aan servies, glazen objecten, vazen of kunst. Om te voorkomen dat er iets gebeurt, moet je goed opletten hoe je deze verhuist. 

Een goede voorbereiding op het verhuizen van breekbare spullen zorgt voor minder kans op beschadigingen. Dit draagt bij aan een soepele verhuizing. Deze tips helpen je om kwetsbare inboedel zo goed mogelijk te verhuizen.

Bescherm kwetsbare spullen

Het is van belang om je kwetsbare spullen goed te beschermen tijdens het verhuizen. Pak kleine spullen in met beschermingsmateriaal of vulmateriaal, zoals papier of bubbeltjesplastic (ook wel noppenfolie genoemd). Je kunt ook andere inboedel gebruiken die van zachte materialen zijn. Denk hierbij aan kleding, handdoeken, beddengoed, etc. Grotere inboedel kun je  beschermen met (verhuis)dekens

Geef duidelijk aan welke spullen breekbaar zijn

Zodra inboedel ingepakt is, kun je niet eenvoudig zien wat precies in welke doos zit. Geef duidelijk aan welke dozen breekbare spullen bevatten door de doos te markeren of op de doos te schrijven. Je kunt ook rood tape gebruiken om de dozen waar extra voorzichtig mee gedaan moet worden een opvallende kleur te geven. Het duidelijk laten zien is niet alleen voor jezelf handig als herinnering, maar ook voor als je extra hulp krijgt bij het verhuizen. 

Verhuisdozen niet te vol

Het lijkt efficiënt om zo veel mogelijk spullen in een doos te doen. Maar als het gaat om  breekbare spullen is dat zeker niet verstandig. Door een doos vol te proppen kan de inhoud sneller beschadigen. Ook is breekbare inboedel vaak zwaarder waardoor een doos snel te zwaar wordt. Zorg dat de dozen draagbaar blijven, zodat het gemakkelijker verplaatst kan worden. 

Veilige verplaatsing

Naast het inpakken en beschermen is het ook van belang om de breekbare spullen zo voorzichtig mogelijk te verplaatsen. Als je dit zelf wilt doen kun je gebruik maken van een verhuislift om je inboedel veilig en gemakkelijk naar een andere verdieping te verplaatsen. Als je het liever aan een ander overlaat kun je een verhuisservice. De verhuizers zijn professioneel en hebben ervaring met het verhuizen van breekbare spullen. Zij verplaatsen dagelijks inboedel met kwetsbare spullen.

Om tijdelijk je inboedel veilig op te slaan terwijl jij je huis klaar maakt om in te wonen, kun je een opslaghuren. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een opslagruimte in Amsterdam. Een andere mogelijkheid is Boxx on Wheels. Dit is een mobiele opslagunit met gratis ophaal- en retourservice. De verplaatsbare opslag wordt voor je deur gereden en je inboedel wordt voor je ingeladen. De gehele opslagunit wordt opgeslagen totdat jij het weer nodig hebt. Hierdoor worden jouw spullen veilig vervoerd en hoef je deze maar één keer in en uit te laden. 

Er zijn genoeg mogelijkheden om breekbare spullen veilig te verhuizen. Een grote kans dat je spullen netjes in je nieuwe woning komen zonder enige problemen. Voor vragen of advies over het verhuizen van je inboedel kun je altijd terecht bij een van onze adviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk