Hoe overleef ik een verbouwing?

Gepubliceerd: 12-05-2021

Net als een verhuizing, kan een verbouwing of renovatie een ontzettend stressvolle ervaring zijn. Vakmensen komen vaak meerdere dagen over de vloer, mogelijk kun je niet wassen of koken in je woning of moet je hem zelfs tijdelijk verlaten. In het laatste geval kan het misschien zelfs handig zijn om een opslagruimte te huren. Om je een handje op weg te helpen, hebben we wat tips voor je om jouw verbouwing te overleven.

Bereid je goed voor en zorg dat alle belangrijke keuzes vooraf zijn gemaakt

Een goede begin is het halve werk en dat geldt ook zeker voor de voorbereiding. Het renoveren of verbouwen van een onderdeel van of je gehele woning heeft enorme impact op je dagelijkse routine. Denk aan het niet kunnen gebruiken van je badkamer of keuken en mogelijk je inboedel tijdelijk moeten opslaan. Om dit soepel te laten verlopen is een goede voorbereiding van groot belang. Begin met de mentale voorbereiding, beeld je in hoe de verbouwing gaat verlopen en welke ontbrekende functies opgevangen moeten worden. Zorg er daarna voor dat alle belangrijke keuzes al gemaakt zijn en vastliggen. Denk hierbij aan welke keuken, tegels voor de badkamer of vloer in de woonkamer er in je woning gaat. Met het nemen van deze beslissingen voorkom je dat je keuzes moet maken tijdens de verbouwing zelf, waardoor de planning in gevaar kan komen. Let er op dat je de juiste vakmensen kiest. Ga je een specifieke techniek toepassen in je verbouwing of wil je iets speciaals, zorg dat je de vakmensen kiest die hier ervaring mee hebben.

Maak goede en duidelijke afspraken en houd je eraan

Hoewel dit punt erg voor de hand ligt zorgen afspraken voor rust en regelmaat tijdens de verbouwing of renovatie. Daar komt bij kijken dat overal afspraken over gemaakt kunnen worden, dus dat er regelmatig iets vergeten wordt wat weer voor miscommunicatie kan zorgen. Zo maak je in eerste instantie vaak afspraken over het werk dat verricht moet worden, zoals een leiding in een muur of op welke plekken de stopcontacten komen. Daarnaast is het ook verstandig om afspraken te maken over de werkuren, wat er gebeurd in het geval van vertraging, wanneer welke controles uitgevoerd gaan worden, wanneer je thuis bent of wanneer je spullen opgeslagen zijn, hoe vakmensen toegang krijgen tot je woning, waar materialen opgeslagen worden en wie verantwoordelijk is voor welke voorzieningen zoals bijvoorbeeld een mobiel toilet. En wie er zorgt voor koffie? Koffie wordt altijd gewaardeerd door harde werkers!

Plannen, plannen, plannen: zowel logistiek als financieel

Een reële planning zorgt voor een soepel verloop van de verbouwing of renovatie. Over het algemeen zijn mensen geneigd om een strakke planning te maken, zodat alles nauw op elkaar aansluit en je vervolgens mogelijk eerder klaar bent. Dit heeft vaak juist het tegenovergestelde effect. Een strakke planning zorgt voor stress en irritaties wanneer er onvoorziene situaties ontstaan, zoals vertraging van een levering of een ander probleem. Bouw daarom wat extra ruimte in in je planning. Want flexibiliteit geeft ruimte en dat is handig! Wanneer zaken sneller verlopen dan gedacht, win je tijd en verlies je niets. Neem deze marge ook mee in je budget. Het advies is om tussen de 5% en 10% extra in je budget te berekenen om onvoorziene uitgaven mee op te vangen.

Dan is er de logistieke planning, waar ga je slapen, wassen en koken wanneer deze ruimtes niet toegankelijk zijn? En waar blijven de spullen die je al hebt tijdens de verbouwing? Voor diegene die geen garage hebben is het huren van een opslagruimte een uitkomst. Een geschikte opslagunit kiezen is belangrijk, omdat je zeker wil weten dat je spullen veilig staan, beschermd worden tegen weersomstandigheden en het binnen je budget past. De meeste verhuurders bieden een ruimtecalculator aan, zodat je zeker weet dat je niet meer opslagruimte huurt dan nodig hebt. Wanneer je een ruimte hebt gevonden die bij je past, is het van belang dat je je inboedel goed opslaat. Zo kun je bijvoorbeeld je meubels afdekken met plastic als bescherming tegen stof.

Ben jij je verbouwing of renovatie aan het voorbereiden? Overweeg je je inboedel tijdelijk beveiligd, droog en schoon op te slaan? Daar kan Boxx Opslag je goed bij helpen! Wij bieden unieke mobiele garageboxen te huur aan van verschillende afmetingen. Deze boxen komen met gratis breng- en haalservice, om jou zoveel mogelijk te ontzorgen tijdens de werkzaamheden. Wil je hier meer informatie over? Neem dan snel contact op!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk