Hoeveel m3 opslagruimte heb ik nodig?

Gepubliceerd: 13-05-2022

Hoeveel, of te wel het aantal kubieke meters dat je nodig hebt om je spullen goed en veilig op te slaan, is van twee zaken afhankelijk. Eén: Hoeveel spullen je op wil slaan? Twee: Hoeveel spullen kun je stapelen? Er zijn wat standaard maten, maar deze vragen bepalen hoe dichtbij het gemiddelde je uitkomt.

Magazijnruimte huren

Een kubieke meter bestaat uit een breedte, lengte en hoogte maat. Dit kan 1m x 1m x 1m zijn, maar ook 0,5m x 0,5 m x 2m. Wat dit voorbeeld aangeeft is dat een kubieke meter niet perse evenredig aan elkaar hoeft te zijn. Je zult erachter komen dat opslagboxen zoals self storage units of juist opslagruimte voor je inboedel best in hoogte kunnen verschillen.

Gemiddeld genomen heeft een alleenstaande tussen 15 en 20m3 nodig voor zijn of haar inboedel. Een stel zonder kinderen heeft iets meer opslagruimte nodig, ergens tussen 25 en 30m3. Voor een gezin met twee kinderen wordt rekening gehouden met gemiddeld tussen de 40 en 45m3. Natuurlijk kan de hoeveelheid m3 dat jij nodig hebt afwijken van het gemiddelde, maar het is een goede plek om mee te starten.

Opslagruimte huren

Voor het tijdelijk opslaan van je inboedel of extra ruimte voor je seizoensvoorraad vragen verschillende hoeveelheden kubieke meters. In sommige gevallen kan het ook zijn dat je wil wisselen van een kleine naar een grotere opslagruimte. Bij onder andere onze vestigingen in Amsterdam, Amersfoort en Almere bieden we opslag van diverse afmetingen aan. Zo klein als 1m3 tot wel 27m3 aan ruimte is beschikbaar.

Boxx Opslag is de expert op het gebied van tijdelijke opslagruimte. Bij ons huur je een self storage unit of garagebox zonder gedoe. Wil jij meer weten over onze opslagruimte verhuur? Neem dan contact op met onze ruimteadviseurs. Zij staan 7 dagen per week voor je klaar!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk