Hoeveel opslagruimte heb ik nodig?

Gepubliceerd: 25-04-2022

Blonde vrouw rijdt dozen in self storage - Opslagruimte

Opslagruimte is er in allerlei soort en maten en het kan soms wat overweldigend zijn om te moeten kiezen tussen alle opties bij een opslagverhuurder. Gelukkig zijn er verschillende manieren om te bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt, zodat je de opslagunit kunt kiezen die bij jouw wensen past.

Heb je een genoeg aan een mini-opslag box of moet je toch een standaard opslagbox hebben? Is de kleinste garagebox groot genoeg om al je spullen in op te slaan of is het toch beter om voor de grootst mogelijke optie te gaan? Dit is altijd moeilijk te beoordelen, zeker omdat je de opslagruimte meestal van te voren huurt. Toch wil dat niet zeggen dat je vooraf geen accurate inschatting kunt maken van wat je nodig hebt aan self storage.

Online opslagruimte berekenen 

Met de online tool van Boxx kun je een precieze schatting maken van hoeveel opslagruimte je nodig hebt.  Door opslagruimte te berekenen voorkom je dat je met een veel te grote bank bij een opslagunit komt staat en je weer terug naar huis moet. Op basis van het aantal en soorten meubels, kan de tool bepalen hoeveel kubieke meter je moet huren. 

Bijvoorbeeld als je de zolder wil opruimen en wat dozen en een antieke kast wil opslaan. Ga dan naar de tool, selecteer zolder en geef aan hoeveel dozen en meubels je wil opslaan. Onderaan de pagina krijg je dan precies te zien hoeveel ruimte je nodig hebt en welke opslagruimte daarbij past. 

Self storage betekent niet zonder advies van expert

Spullen opslaan bij een self storage locatie betekent dat je zelf je spullen in en uit mag laden, maar dat wil niet zeggen dat je alles helemaal zelf moet doen. Voor het opslaan van spullen kun je namelijk gewoon om advies vragen aan een expert. Zeker als je twijfelt over hoeveel opslagruimte je nodig hebt. 

Daarnaast is het ook goed om advies te vragen om wat er precies mogelijk is op een specifieke locatie. Bijvoorbeeld als je spullen wil opslaan bij self storage in Utrecht. Op die locatie is de opslagbox die aansluit bij jou behoeften niet aanwezig, maar net buiten de stad misschien wel. 

Vraag daarom altijd bij de verhuurder om advies, zodat je een oplossing op maat krijgt. Op die manier voorkom je dat je een opslagruimte huurt die te klein blijkt te zijn voor je spullen of dat je juist veel te veel opslagruimte huurt en te veel geld kwijt bent.

Boxx Opslag biedt iedere huurder een gepaste oplossing voor hun ruimte te kort. Neem snel contact op met onze ruimteadviseurs voor een op maat gemaakt advies.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk