Huurcontract voor je opslagruimte afsluiten? Hier moet je zeker op letten.

Gepubliceerd: 16-05-2022

Beleggen in opslagruimte

Net als bij het huren van een auto of een huis sluit je bij het huren van een opslag een contract af. Dan weten jij en de verhuurder waar je aan toe bent. Toch is het wel handig om te weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een contract. Zodat je als huurder niet voor verrassingen komt te staan.

Bij elk contract is het goed om te letten op de kleine lettertjes. Nu zal dit bij de meeste verhuurders van opslagruimte wel meevallen en is het contract waarschijnlijk vrij duidelijk. Toch kan het geen kwaad om op een aantal zaken goed na te lopen.

De prijzen van een opslagruimte

Voor veel mensen is de prijs de belangrijkste factor bij het huren van een opslagruimte. Je wilt immers niet te veel betalen. Daarom is het goed om van te voren opslagruimte te berekenen, zodat je niet te veel kubieke meters huurt voor je spullen. 

Daarnaast vragen veel verhuurders nog een waarborgsom, afhankelijk van de grote van de opslagruimte die je huurt. In het contract moet vermeld staan wat de hoogte is van de waarborgsom, maar ook wat de voorwaarden zijn om deze terug te krijgen bij het opleveren van de opslagunit. Lees daarom goed de voorwaarden.

Het tekenen van een huurcontract

Niet alleen de prijs is van belang bij het tekenen van een huurcontract, zorg ook dat de algemene voorwaarden duidelijk zijn en passen bij jou wensen. Bijvoorbeeld: hoe ver van te voren moet je het contract opzeggen? Als je een goedkope opslagruimte hebt gevonden, maar je moet een maand extra betalen omdat je te laat opzegt, ben je alsnog duurder uit. 

Kijk ook wat de minimale huurperiode is. Als je spullen slechts een maand wilt opslaan, maar de minimale periode is langer, dan kun je beter een andere aanbieder zoeken. Hetzelfde geldt voor de maximale huurtermijn. Soms is er een limiet aan hoe lang je spullen mag opslaan bij een verhuurder. 

Zijn je spullen verzekerd? 

Tot slot is het goed om te controleren hoe het met de verzekering van je spullen zit. Over het algemeen zijn opslaglocaties goed beveiligd tegen zowel brand als diefstal, maar controleer even goed wat wel en niet verzekerd is bij de verhuurder. 

Veel verhuurders bieden bij een opslagruimte zelf al een verzekering aan en daarnaast dekken sommige inboedelverzekeringen ook opgeslagen spullen op een externe locatie. Lees het contract van zowel de opslagverhuurder als je eigen inboedelverzekering er goed op na hoe dit precies zit. Zeker wanneer je waardevolle spullen wil opslaan.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk