Interview met onze ruimteadviseur Jochem.

Gepubliceerd: 15-04-2022

Ruimteadviseur Jochem

Opslagruimte huren is voor veel bedrijven en ondernemers een noodzakelijk kwaad. Dit is omdat er op kantoor of aan huis niet altijd genoeg ruimte is om voorraad of inboedel op te slaan. Nu denk je bij een zakelijke opslagruimte waarschijnlijk direct aan grote loodsen van honderden vierkante meters. Maar, niet iedere ondernemer heeft zoveel ruimte nodig. Denk eens aan een startende webshop of een eenmanszaak met seizoensgebonden voorraad. Zij hebben vaak aan een paar vierkante meter genoeg. Om alle ondernemers een handje op weg te helpen hebben wij één van onze ruimteadviseurs eens flink aan de tand gevoeld en alle tips en tricks op het gebied van zakelijke opslagruimte op een rijtje gezet.

Met welke zaken moeten ondernemers die opslagruimte willen huren rekening houden?

Als ondernemer kan het snel aanvoelen alsof je met alles rekening moet houden, waardoor opslagruimte kiezen wat overweldigend kan zijn. Om de eerste stap naar zakelijke opslagruimte huren te zetten, moet je als ondernemer met de volgende punten rekening houden:

1. Opslag is er in veel verschillende formaten & condities.

Om teleurstelling te voorkomen is het handig om van te voren goed in kaart te brengen wat je wensen en behoeften zijn voor een opslagruimte, omdat er zoveel onderscheid in aanbod is. Bijvoorbeeld, verschillende vloeroppervlaktes en hoogtes, mobiel of statisch. Daarnaast zijn de condities waarin de opslagunit zich bevindt net zo belangrijk. Staat deze binnen of buiten, is deze geïsoleerd of juist niet en is er verwarming aanwezig? Afhankelijk van je product is het belangrijk om de condities van te voren te controleren.

2. Bepalen hoeveel ruimte je nodig hebt is een uitdaging, daarom helpen wij graag met een inboedelmeter.

Je kunt zelfstandig met een meetlat aan de slag gaan om je oppervlaktebehoefte te berekenen, maar het gebeurt vaak dat er iets vergeten wordt waardoor alle spullen net niet in de opslagruimte passen. Althans, dat is onze ervaring. Daarom stellen wij onze expertise ter beschikking en helpen graag met het precies berekenen van het vloeroppervlakte dat je nodig hebt. Hiervoor gebruiken wij een inboedelmeter.

3. Welke locatie is interessant?

Het zal je verbazen hoe vaak je naar je opslagruimte gaat om iets op te halen, een levering aan te nemen of om je voorraad te controleren. Dit is één van de redenen waarom het van belang is dat er goed wordt gekeken naar welke locatie interessant voor je is.

Welke tips heb je voor starters van een webshop?

Het klinkt misschien cliché, maar dé tip die we hebben voor iemand die een webshop wil starten is: zorg dat de basis waarop je je webshop gaat bouwen solide is. Welk product je ook gaat verkopen, zorg dat je basis goed is. Daarna volgen namelijk de rest van de fundering, het bouwen van je webshop, de marketing eromheen en natuurlijk ook de opslag. Maar voor de opslag komen wij om de hoek kijken, want hoe handig en noodzakelijk is het om een plek in de buurt te hebben om de voorraad in op te slaan? We helpen starters van een webshop graag, zo kun je bij Boxx opslag- en kantoorruimte samen huren én maken wij gebruik van flexibele contracten. Zo hoeft zakelijke opslagruimte geen zorg te zijn voor starters.

Waar moet een startende webshop rekening mee houden op gebied van opslagruimte?

Er zijn veel punten die belangrijk zijn voor een startende webshop om rekening mee te houden, maar hier volgt een greep uit die punten: houd rekening met de voorraden die je houdt, hoeveel ruimte gaat het ongeveer innemen, wanneer worden de spullen geleverd of breng je het zelf naar de opslagruimte? Dit zijn een paar vragen die je moet beantwoorden voordat je opslagruimte gaat opvragen. Als ze er niet helemaal uitkomen zijn wij er om te adviseren. Dat doen we natuurlijk graag!

Welke tips heb je voor ondernemers die hun archieven buitenshuis willen opslaan?

Een tip die ik zou geven is: doen! Het is eigenlijk heel goed te doen om je archieven buitenshuis op te slaan. Zo nemen ze geen ruimte in op kantoor of in je huis en staan ze om de hoek opgeslagen op één van onze locaties. Onze ervaring is dat er voor archiefopslag niet een hele grote opslag nodig is. Als je geen zin hebt om de spullen te komen brengen, komen we ze met plezier bij je ophalen. Voor vragen of advies over archiefopslag kun je ook bij ons terecht.

Welke opslagruimte van Boxx is het meest geschikt voor voorraadopslag?

In alle eerlijkheid is het zo lastig te bepalen welke opslagruimte heb meest geschikt is voor voorraadopslag, omdat dit afhankelijk is van de voorraad en persoonlijke wensen. Om hier achter te komen lopen we graag met elkaar door de voorraad heen. Zo kunnen we het beste advies uitbrengen. Dan komen wij waarschijnlijk uit op 1, 2, 4, 8 of misschien wel 16 of 32m2. Dat is voor nu nog de vraag, maar daar kunnen we samen achter komen. Laat ons jou adviseren.

Deze tips heb jij nodig voor voorraadopslag en voorraadbeheer?

De volgende twee belangrijke tips komen in me op:

  • Kijk goed naar wat er precies opgeslagen moet worden.

Gaat het alleen om voorraad of moet er ook verpakkingsmateriaal bij? Zijn er apparaten, zoals trolleys of steekwagens, die je kwijt wilt in de opslag?

  • Heb voor jezelf duidelijk hoelang je een opslagruimte nodig gaat hebben.

Zo kun je deze het beste meenemen in je budgetten en kom je niet voor onprettige verrassingen te staan. Bij Boxx Opslag kun je al een opslagruimte huren voor één week, zodat je niet aan een verplichte, lange huurperiode vast zit.


Boxx Opslag heeft verschillende opslagoplossingen voor verscheidenen opslagdoelen. Wij zijn van mening dat ook zakelijke opslagruimte huren gemakkelijk, veilig en goedkoop moet zijn. Daarom helpen wij een handje door je spullen of inboedel op te halen en en jou in de loop van de periode verder te adviseren. Zit jij er aan te denken om opslagruimte te huren voor jouw onderneming? Ben je benieuwd naar een locatie bij jou in de buurt of heb je vragen over een van onze diensten? Neem dan snel contact op met één van onze ruimteadviseurs!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk