Kies voor het geschikte transport voor je verhuizing.

Gepubliceerd: 28-03-2022

Verhuisbus verhuiswagen

Wanneer je gaat verhuizen moet je zorgen dat je spullen netjes in dozen zitten en dat je op de dag zelf genoeg mensen hebt om alle dozen en spullen in- en uit- te laden. Voordat het inladen kan beginnen moet je natuurlijk wel transport hebben en het kan soms een kleine uitdaging zijn om geschikt transport te vinden.

Vaak willen mensen besparen op transport bij het verhuizen en kiezen ervoor om te verhuizen met een aanhanger of een busje. Bij een studentenkamer of studio-appartement is dat in sommige gevallen nog wel rendabel, maar bij een iets grotere woning levert het meestal alleen maar meer kosten en problemen op. 

Voordelen van een verhuiswagen

Met een busje of aanhanger moet er vaak meerdere keren heen en weer gereden worden. Daarnaast passen sommige grotere meubels niet in in een aanhanger of busje, waardoor je op de verhuisdag een groot probleem hebt. Daarom is het goed om in elk geval de grotere meubels op te meten en je bij een verhuurder te laten adviseren of een bepaald verhuistransport geschikt is voor jouw inboedel.

Kijk daarnaast ook naar de brandstofkosten. Wanneer je grote afstand moet afleggen naar je nieuwe woonplaats, zullen de brandstofkosten snel oplopen als je meerdere keren op en neer moet. In dat geval ben je goedkoper uit met een verhuiswagen die alles in een keer verplaatst. Daarnaast scheelt het je ook een hoop tijd.

Verhuizing combineren met tijdelijke opslag

Het kan zijn dat je niet in een keer met al je spullen naar je nieuwe woning verhuist. Soms zijn nog niet alle kamers klaar, is het nieuwe huis simpelweg wat kleiner of is de nieuwe woning nog niet opgeleverd en moet de volledige inboedel tijdelijk worden opgeslagen.

In dat geval moet je een opslagruimte huren en zorgen dat je spullen veilig bij de opslaglocatie aankomen. Je kunt dit doen met dezelfde verhuiswagen als dat je de rest van je spullen verplaatst, maar dat betekent ook meerdere ritjes of omrijden. 

Gelukkig bestaat er ook een verhuisservice met opslag. De opslagbox wordt met Boxx on wheels voorgereden en je kunt bij je oude woning de spullen die je wilt opslaan inladen. De box wordt dan in zijn geheel naar de opslaglocatie gereden. Het voordeel hiervan is dat je niet apart hoeft te kijken naar het huren van een vrachtwagen en de kosten van de opslagruimte

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk