Kosten besparen bij een verhuizing doe je zo.

Gepubliceerd: 18-03-2021

Bij een verhuizing komen verschillende zaken kijken, zoals een strakke planning, hoeveel en welke hulp je nodig hebt en eventuele kosten. Hoeveel een verhuizing kost heb je zelf in de hand. Besteed je alles uit aan een verhuisservice of doe je het liever zelf? In dit artikel bespreken we de manieren waarop jij kunt besparen bij een verhuizing.

Ruim je huis op en verhuis geen onnodige spullen

Het lijkt een logische stap, maar vaak beginnen mensen gewoon met inpakken. Neem ruim de tijd om je huis eens goed op te ruimen voordat je gaat verhuizen. Kijk kritisch naar je inboedel of je deze spullen écht mee gaat nemen. Zoals bijvoorbeeld oude huishoudelijke apparaten of meubels, breng ze weg of laat ze ophalen. Dit zorgt voor extra ruimte in de auto, bus, verhuiswagen of garagebox. Daardoor hoef je minder vaak te rijden, waardoor je transportkosten lager zullen uitvallen. Minder spullen betekent minder verhuizen en dus minder kosten.

Zorg dat je een strakke planning hebt

Een planning helpt je de dag goed in te delen en te anticiperen op verschillende situaties. Zorg bijvoorbeeld dat je op tijd begint met inpakken, weet hoe laat je verhuiswagen of verhuisservice er is en wie er helpt met uitladen en -pakken. Mocht je je woning eerder verlaten dan dat je in de nieuwe kunt, let er dan op dat je de reistijd van en naar je opslagruimte meeneemt in je planning.

Bespaar op verhuisdozen en inpakmaterialen

Verhuisdozen lijken niet zo duur, maar als je er ineens dertig of meer nodig hebt is dit een aardige kostenpost. Gebruik daarom dozen van de supermarkt of de groenteman. Bananen- en groente dozen zijn van stevig karton en gratis mee te nemen. Of vraag eens naar dozen bij een boekhandel. Daarnaast zijn handdoeken, kranten en vuilniszakken goede alternatieven om je spullen in te pakken in plaats van bubbeltjesplastic, kledingzakken en dure verhuis- of opslagdekens.

Vraag meerdere offertes aan bij verhuisbedrijven en vergelijk ze

Er zijn verschillende verhuisservices waar je een beroep op kunt doen. Wees verstandig en vergelijk op zijn minst drie offertes wanneer je hen wil inzetten. Zo kun je vergelijken op prijs én wat je krijgt voor deze prijs. Wordt de prijs berekend in zijn geheel of juist per uur? Zijn de voorrijkosten in deze prijs meegenomen? Als je deze cijfers naast elkaar legt kun je goed zien wat voor jou de beste keuze is. Let op, sommige verhuisbedrijven hanteren een toeslag op weekenddagen. Dus verhuizen op een doordeweekse dag kan nog voordeliger zijn. 

Vragen over hoe Boxx self storage of Boxx on Wheels jou kan helpen bij je verhuizing? Neem contact op met de adviseurs. Er is altijd een oplossing voor jouw wensen.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk