Kunst veilig opslaan? Kies voor een passende opslag.

Gepubliceerd: 22-02-2022

Blonde vrouw rijdt dozen in self storage

Bij het veilig opslaan van kunst komt net even iets meer kijken dan bij het opslaan van andere spullen. Er zijn verschillende aanbieders die oplossingen op maat bieden. Hierbij huur je slechts de opslagruimte die je daadwerkelijk nodig hebt en veiligheid biedt voor uw kunst.

Een opslag huren voor kunst kan op verschillende plekken en de kosten kunnen flink verschillen per aanbieder. Het is dan ook goed om te kijken waarom je zou kiezen voor een kunst opslag en welke opslag bij jouw kunst past.

Waarom kiezen voor een kunstopslag?

Kunst kan voor veel diverse redenen opgeslagen worden. Zoals voor een verhuizing, verbouwing of een tijdelijke wisseling van collecties. Het is dan van belang dat jouw kunst veilig vervoerd en opgeslagen wordt. Daarom is een kunstopslag een goede uitkomst. De meeste opslaglocaties van aanbieders zijn namelijk nieuwbouw en onderhoudsvrij. Dit zorgt ervoor dat ze ingericht en goed beveiligd zijn tegen brand, lekkage en diefstal. De opslagruimte voldoet hiermee aan de hoogste brand- en inbraak eisen die gesteld zijn door verzekeringsmaatschappijen.

Opslaglocaties zijn 24/7 beveiligd met beveiligingscamera's en alarmopvolging. Alleen huurders van opslagruimte hebben toegang tot de vestiging door een persoonlijk toegangssysteem. De opslagunit die jij huurt sluit je af met een slot waar alleen jij de code of sleutel van hebt. 

Kunstopslag op maat

Iedereen heeft behoefte aan een ander soort opslag. Er zijn opslagruimtes voor enkele stukken kunst of voor hele collecties. Kies daarom een opslag die aansluit bij jouw behoefte. Een opslagunit voor kunst kan ingericht worden met stellingkasten of schilderijrekken. Dit zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk ruimte benut wordt en zo betaal je niet meer dan nodig is.

Het huren van een opslag kan voor korte en langere tijden. Bij het huren van een opslag is het fijn om een flexibele huurperiode te hebben met een contract dat per week opzegbaar is. 

Er zijn gelukkig genoeg aanbieders voor het opslaan van kunst op verschillende plekken in Amsterdam. Kijk bij het kiezen naar een locatie die makkelijk te bereiken is zoals een opslagruimte bij Amsterdam Sloterdijk die gelegen is aan de ring. Dus als je zelf op zoek bent naar kunstopslag moet het geen probleem zijn om een veilige opslagruimte te vinden die het beste bij jouw kunst past.

 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk