Let op deze punten bij het kiezen van een opslaglocatie.

Gepubliceerd: 15-04-2021

Je hebt de keuze gemaakt om aparte opslagruimte te huren. De volgende stap die je zet is naar Google gaan en zoeken op ˜opslagruimte huren' of ˜self storage huren'. Dan kom je er snel achter dat er ontzettend veel aanbod is, maar dat het aanbod niet allemaal van dezelfde kwaliteit is. Om je op weg te helpen hebben we hier een aantal punten op een rijtje gezet zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor een opslaglocatie.

Zorg dat je een gevoel krijgt bij de locatie

Hoewel je zou denken dat self storage ˜gewoon een garagebox' is, gaat het wel om een plek waar jij je waardevolle spullen opslaat. En dat wil je toch met een gerust hart kunnen doen? Daarom adviseren wij je om eerst een gevoel te krijgen bij de locatie. Dit kan door de locatie, voordat je gaat huren, te bezoeken en een gesprek te voeren met een locatiemedewerker. Wanneer je de locatie in levenden lijve hebt gezien, zijn er geen vraagtekens meer en een gesprek kan een idee geven van hoe de verhuurder is en werkt. Daarnaast kun je direct al je vragen stellen of zelfs direct een garagebox huren.

Controleer of er hulpmiddelen op locatie aanwezig zijn

Bij een verhuizing of het tijdelijk opslaan van je zakelijke inboedel komt heel veel kijken. Kijk daarom goed of er hulpmiddelen op de locatie aanwezig zijn. Hierbij kun je denken aan zaken als steekkarren, verhuisdekens of trolleys. Zit je op een andere verdieping dan de begane grond, dan kan je checken of er een lift aanwezig is of wat de grootte van het trappengat is, zodat je zeker weet dat je spullen er doorheen passen. Hoewel sommige locaties onbemand zullen zijn, kun je bij bemande locaties altijd vragen of er extra helpende handen zijn. Want vele handen maken licht werk!

Laden, lossen en bereikbaarheid

Met een mobiele garagebox hoef je niet over je transport na te denken, maar met  vaste self storage is dit een heel belangrijk punt. Wanneer je een locatie bij jou in de buurt bezoekt doe je er goed aan om te kijken hoeveel ruimte er is om te laden en te lossen, aangezien je de spullen er heen brengt én weer ophaalt. Je wilt dan niet meer dan 60 meter moeten lopen met al je spullen van de opslagunit naar je vervoerwagen. Controleer van te voren ook hoe bereikbaar de opslagruimte is met auto én openbaar vervoer. Het is niet prettig om eerst een half uur te moeten lopen op een verlaten industrieterrein als je iets op wilt halen uit je storage unit.

Hoe toegankelijk is de opslaglocatie?

Je hebt een goed gevoel bij de opslagruimte, alle hulpmiddelen zijn aanwezig en je kunt er zonder moeite komen. Dan is er nog één punt om goed te controleren, de toegankelijkheid van de opslaglocatie. Hierbij kun je denken aan de openingstijden en of je dagelijks toegang hebt tot je spullen, want de één kan doordeweeks even snel langsgaan en de ander heeft alleen tijd in het weekend. Zorg dat je altijd bij je spullen kunt wanneer jij dat wil. Ga je voor een langere tijd huren, dan is het verstandig om te kijken naar een flexibele opslaglocatie. Dit houdt in dat er de mogelijkheid is om te wisselen tussen verschillende groottes opslagruimte. Mocht je dan meer of minder spullen hebben om op te slaan in de toekomst dan kan de garagebox met je meegroeien.

 

Boxx Opslag heeft meerdere locaties door het hele land en verschillende formaten opslagruimtes die aansluiten bij jouw opslagbehoefte. Heb je geen tijd om zelf je spullen te vervoeren, dan bieden wij onze unieke mobiele garageboxen aan, met gratis haal- en retourservice. Als je wil weten hoeveel ruimte je eigenlijk nodig hebt kan onze ruimtecalculator je helpen. Anders staan we 7 dagen per week voor je klaar, neem snel contact op of vraag direct een offerte aan!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk