Lijstje van bijzondere dingen die mensen opslaan.

Gepubliceerd: 31-12-2021

Opslagruimte is een veilige plek om je spullen in op te slaan. Eerder vertelden we wat er gebeurt met de inhoud van de opslag als de betaling niet voldaan kan worden. Hoewel er een kleine kans is dat je schatten van grote waarde tegenkomt op een veiling, is het niet onmogelijk. Hieronder vind je een lijstje met bijzondere fondsen uit opslagboxen.

Boodschappentasje met...

Amsterdam biedt een thuis aan veel aanbieders die opslagruimte verhuren. Veel verhuurders houdt in dat er veel opslagunits zijn met nog meer spullen. Daar zullen vast bijzondere dingen in hebben gezeten, maar van één is het wel heel bijzonder. Een opslagbox aan de Iepenweg in Amsterdam Oost werd in februari 2014 door de politie onderzocht. Dit omdat in deze specifiek box al vaker gestolen goederen gevonden waren. De politieagenten stuitten op een boodschappentasje, maar het was niet gevuld met boodschappen. Er zaten sieraden in, die mogelijk ooit ook gestolen waren. Of de eigenaar ze op is komen halen is onduidelijk.

Verboden middelen

Hoewel het verboden is, worden er regelmatig verboden middelen gevonden in opslagboxen, zoals drugs of wapens. Anderzijds is het ook verboden om de bestanddelen om drugs te maken te bewaren in een opslagruimte. Zo werd er in 2017 nog hennep gevonden in opslagboxen in Duivendrecht en in 2021 werden kilo's softdrugs gevonden en vuurwapens. Ook opslagcontainers in de Rotterdamse haven zijn vaak opslagplaats voor drugs.

Fondsen bij het programma Storage Wars

Omdat het in Nederland gebruikelijk is dat de inhoud van een opslagruimte in besloten kring verkocht of gedoneerd wordt, zijn niet alle ontdekte schatten algemeen bekend. In de Verenigde Staten worden opslagruimtes die niet meer betaald worden openlijk geveild. Onder andere in het programma Storage Wars. De cast, bestaande uit professionele kopers, stuitten zo nu en dan op ware schatten.

Een echte schatkist

Dan en Laura Dotson boden voor de inhoud van de opslagbox $1000,-. Dit deden ze zonder de inhoud gezien te hebben. In de opslagruimte stond een kist met echte staven van goud en zilver en munten, met een waarde van meer dan $500.000,-.

Strips van grote waarde

Comic boeken worden al jaren gespaard. Een aantal edities, zoals eerste druk, zijn heel erg veel geld waard. Daar kwam Darrel Sheets ook achter toen hij een collectie stripboeken vond in een opslagbox die hij gekocht had. Voor maar $2700,- kreeg hij de inhoud, die onder andere bestond uit X-Men #1 en Spiderman #1. De collectie verkocht hij al met al voor zo'n $130.000,-!

Eigendommen van erfgenaam van het Hilton

Je zou niet denken dat Paris Hilton, erfgenaam van het Hilton, spullen zou opslaan in een externe opslagruimte. Toch is het zo geweest. Nablia Hanniss kocht een opslagbox en toen zij door de inhoud ging kwam ze erachter dat hij gevuld was met bezit dat ooit van Paris waren geweest! Voor hoeveel ze de box heeft gekocht is onbekend, maar ze zal er goede winst op gemaakt hebben. Want de spullen werden uiteindelijk voor maar liefst 10 miljoen dollar verkocht!

Bij Boxx Opslag bieden we iedereen de mogelijkheid om tijdelijke opslagruimte te huren. Je kunt kiezen uit self storage units, mobiele opslag- of garageboxen van diverse maten. Door deze veelzijdigheid zijn wij de opslagruimte verhuurexpert in Nederland. Op verschillende locaties bieden wij onze diensten en premium service aan. Kijk snel hoeveel ruimte je nodig hebt met onze ruimtecalculator of neem contact op met een van onze ruimteadviseurs.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk