Met deze 7 tips haal je echt alles uit je garage.

Gepubliceerd: 08-10-2021

Een garage is van origine een plek waar je je auto neerzet, maar ondertussen is het zoveel meer! Je kunt er een hobbyplaats van maken, als opslagruimte gebruiken, omtoveren in een werkplaats of zelfs als kantoor of voorraadopslag gebruiken. Wat je er ook mee doet, je wil er uithalen wat erin zit. Met deze tips gebruik jij je garage tot de volste potentie!

Plaats een kast

Als je meer dan een auto kwijt wil in je garagebox, is het handig om genoeg opbergruimte te creëren. Het eerste dat je kunt doen is een grote kast plaatsen waar je je goederen in op kunt slaan. In een wandkast die tot het plafond reikt kun je veel spullen kwijt en wordt de ruimte optimaal benut.

Maak gebruik van het plafond

Een garage bestaat natuurlijk uit vier muren en een deur, maar heeft ook een dak. Bij een opslagruimte wordt qua afmeting vaak gekeken naar de vierkante meters, of te wel het vloeroppervlak. Dit houdt in dat je dezelfde ruimte ook hebt aan het plafond, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Wanneer je een garage hebt die hoger is dan 2,5 meter heb je genoeg ruimte om er iets op te hangen. Aan een metalen of houten frame kun je draagbalken monteren waar je van alles op kunt plaatsen. Denk aan een ladder, ski's of een parasol. Anders kun je ook haken aan het plafond hangen waar je fietsen aan kunt hangen, ook wel een fietslift genoemd. Zo staat je fiets veilig, maar niet in de weg!

Benut de muur

Eerder spraken we over kasten die je aan de wand kunt zetten. Nu zijn kasten niet de enige manier waarop je gebruik kunt maken van de muren. Een stel slimme haken kunnen helpen de ruimte handig in te delen en ruimte op de grond te besparen. Je kunt een dakkoffer aan haken aan de muur of tuingereedschap ophangen aan gereedschapshaken of -klemmen met een kliksysteem, zoals zoals een schep, bladblazer, zaag of snoeier.

Houd ruimte over om te lopen

Ondanks dat een garagebox extra opslagruimte is, is het wel belangrijk dat je nog bij de spullen kunt die erin staan. Zorg er daarom voor dat wanneer je de garage gaat inpakken, er minimaal een pad van ongeveer een meter breed overblijft om te kunnen bewegen. Dit helpt in de toekomst ook met opruimen.

Opruimen, opruimen en nog meer opruimen

Extra opslagruimte is fijn, alleen zit het gevaar hem erin dat alles, waar je even niet weet wat je ermee wil doen, maar in de garagebox verdwijnt. Hoe meer spullen er komen te staan, hoe groter de taak om het op te ruimen, des te meer we het uitstellen en in de tussentijd komen er maar spullen bij. Zorg er daarom voor dat je het liefst een keer per kwartaal, maar minimaal een keer per half jaar, een grote opruimbeurt houdt. Wees dan ook uiterst kritisch over wat je nog kunt gebruiken en wat eigenlijk tot de categorie troep behoort. Er zijn verschillende manieren om te bepalen of iets nog van waarde is of juist niet. Wij houden vaak aan dat als iets in de afgelopen twee jaar niet is gebruikt, we het ook niet gemist hebben en dus weg kan.

Organiseer en categoriseer je spullen

In een garage belandt van alles. Van tuinmeubelen, tot gereedschap, tot speelgoed en hobby artikelen. Om je garagebox overzichtelijk te houden zul je deze spullen moeten organiseren en categoriseren. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de categorieën tuin, hobby, vakantie of huis. Door je spullen zo te verdelen is het makkelijker om ze geordend te houden en iets te pakken als je het nodig hebt.

Haal leeg en maak schoon

Een schone garage is een prettige garage! Ondanks dat ze van stevig materiaal zijn gemaakt, zijn ze niet volledig afgesloten van de buitenwereld. Dat betekent dat ze vies worden. Dit kan komen door de wind en spinnen die beschutting zoeken in de winter, maar vooral door de schoenen die door de garage lopen en viezigheid meenemen naar binnen. Om de staat van je spullen te bewaken is het belangrijk dat je de garage goed schoonmaakt. Het advies is om dit zeker twee keer per jaar te doen, bijvoorbeeld met de grote lente en herfst schoonmaak. Begin de grote schoonmaak met alle stukken één voor één uit de garagebox te halen. Dit is direct een mooie gelegenheid om te beoordelen of je er nog iets aan hebt of dat het weg kan en je meer ruimte overhoudt. Wanneer alles uit de garage is, haal je een ragebol door de hoeken en over het plafond. Zo haal je gemakkelijk spinnenwebben en stofnesten weg. Ga er nog een keer overheen met een bezem en, afhankelijk van de vloer, kun je de garage nog dweilen. Zorg dat alles goed droog is en zet dan de spullen die je overhoudt na het opruimen terug in de garage.

Boxx Opslag biedt de mogelijkheid om te investeren in een onderhoudsvrije garagebox van hoge kwaliteit. Op verschillende locaties bieden wij garageboxen te huur en te koop aan. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk