Met je bedrijf naar een andere locatie? Kies een veilige opslag voor je inboedel.

Gepubliceerd: 14-03-2022

Inboedelopslag

Het verhuizen van een kantoor, werkplaats of andere bedrijfslocatie moet altijd snel en efficiënt gebeuren, zodat processen en leveringen niet stil komen te liggen. Hierdoor verhuizen bedrijven soms voordat het nieuwe bedrijfspand al helemaal klaar is en het kan ook zijn dat er simpelweg niet genoeg ruimte is in het nieuwe pand. Op dat moment moet er snel een opslaglocatie gevonden worden, waar de inboedel veilig, schoon en droog opgeslagen kan worden.

Voor het opslaan van wat archiefdozen is een standaard opslagbox meestal al voldoende, maar bij inboedel opslaan komt er net wat meer kijken. Inboedelopslag vraagt niet alleen om meer ruimte, maar de inboedel moet ook veilig op de locatie aankomen. Daarom is het verstandig om te kijken naar goed vervoer en bij veel zware spullen ook naar professionele verhuizers. 

Bij het kiezen van een opslaglocatie is het goed om te kijken of er ook zakelijke opslag wordt aangeboden. Daar wordt vaak meer service bij geleverd, zoals het gebruik van transportbussen of een verplaatsbare opslagunit waarmee de inboedel voor de deur van het bedrijfspand kan worden ingeladen. Vervolgens wordt de opslagunit in zijn geheel naar de opslaglocatie gereden en heb je daar verder geen omkijken naar. Dit zorgt ervoor dat je niet naar een transportbedrijf op zoek hoeft of dat je eigen personeel moet inschakelen om te sjouwen.

Vergelijk de voorwaarden bij verschillende aanbieders

Het is belangrijk om naar de voorwaarden van het huurcontract te kijken, of je nu opzoek bent naar een tijdelijke opslagruimte of een locatie waar je inboedel voor langere tijd kunt stallen. Een opslaglocatie waar je de eerste maand heel weinig betaalt klinkt aantrekkelijk, totdat blijkt dat je de opslagruimte voor minstens een jaar moet huren.

Andersom geldt dat op het moment dat spullen voor een langere tijd opgeslagen moeten worden, je een opslaglocatie moet zoeken waarbij je over een langere periode zo min mogelijk betaalt. Kijk daarom goed of de voorwaarden voor bijvoorbeeld de opzegtermijn goed bij je opslagwensen passen.

Laat je adviseren door een opslagspecialist

Het is lastig om in te schatten hoeveel ruimte je precies nodig hebt om inboedel op te slaan. Daarom is het altijd verstandig om je te laten adviseren door een opslagspecialist. Dit voorkomt dat je te weinig opslagruimte huurt en vervolgens de bureaustoelen niet in de gehuurde opslagunit kwijt kunt of dat je te veel huurt en een te hoge prijs betaalt.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk