Nieuwjaarsoplossingen voor een frisse start.

Gepubliceerd: 03-01-2020

Als we denken aan onze goede voornemens voor het nieuwe jaar, dan staan het huis opruimen en ordenen meestal niet bovenaan je lijst. Welke voornemen vaak wel bovenaan staat is: zich organiseren. Echter, organisatie begint meestal in het huis “ en dat betekent toch echt opruimen. Natuurlijk, het lijkt soms een moeilijke puzzel om te weten waar je moet beginnen, vooral als je het gevoel hebt dat je huis opruimen lijkt op dweilen met de kraan open. En vanwege de angstaanjagende gedachte om belachelijke hoeveelheden tijd en moeite op te offeren, is dit een onderwerp dat vaak eindigt met allemaal gepraat, en geen actie. Maar, met een aantal eenvoudige opruimtips, is organiseren en opruimen makkelijker te doen dan je zou denken. New Year, here we come! Hier zijn een aantal voornemens met betrekking tot het huis opruimen die niet moeilijk zijn om te nemen en uit te voeren.

Ga digitaal

Een van onze belangrijkste opruimtips is ˜ga digitaal'. Bij je huis opruimen zul je verbaasd zijn over de hoeveel rommel die wordt gegenereerd door papier. Tenzij je een ongelooflijke bibliotheek tot je beschikking hebt, zou je misschien kunnen heroverwegen om alleen die boeken te bewaren die de moeite waard zijn om nog eens te herlezen. Of ga eens door al die onnodige papieren documenten heen die je nooit meer bekijkt. Daarnaast kun je kijken of je belangrijke papieren of folders voortaan digitaal kunt ontvangen, in plaats van per post. Dit scheelt al een hoop rommel in huis.

Voor muziekliefhebbers kunnen vinylplaten soms geweldige verzamelobjecten zijn. Maar cd's? Meestal niet meer. En tegenwoordig is de hoeveel mp3's, films en tv-programma's die gedownload of gestreamd kunnen worden bijna onbeperkt. Je kunt dus eventueel al je oude cd's en dvd's (of erger nog, tapes!) in huis opruimen. Het bewaren heeft namelijk niet meer zoveel zin, omdat alles toch digitaal terug te vinden is. Bovendien bespaart het ook nog eens veel ruimte in huis.

Opruimtips

Het huis opruimen begint met het abonneren op digitale edities van tijdschriften en nieuwsbrieven. Bewaar je bonnen en schrijf je in voor digitale facturen en financiële overzichten, als je dat nog niet hebt gedaan. Converteer cd's en films naar digitaal formaat en sla ze op een USB-stick, een externe harde schijf of in de Cloud. Als je ze als master wilt bewaren, sla je de originele schijven op in papieren hoesjes of in ordnermappen om ruimte te besparen in huis.

Zeg gewoon "nee" tegen impulsaankopen

Tijdens het huis opruimen zul je wellicht ook een tal van impulsaankopen tegen komen. Impulsaankopen is waarschijnlijk een zwakte die we allemaal delen, of het nu gaat om schoenen, handtassen, gadgets, boeken of mode. En dat is oké. Totdat het uit de hand loopt. Je weet dat je schuldig bent als je iets koopt, eenmalig gebruikt of draagt en het vervolgens nooit meer aanraakt. In plaats van te lijden onder de wroeging van de koper, maak je een boodschappenlijstje voordat gaat shoppen, en blijf er bij. Haat je het om dingen op te schrijven? Er zijn tal van handige "to-do" smartphone-apps die je helpen om dit bij te houden. Immers, al je inspanningen om thuis te organiseren zullen niet succesvol zijn, als je maar blijft toevoegen aan je rommel terwijl je aan het opruimen bent in huis.

Besparingstips

Wil je dit jaar minder tijd kwijt zijn aan het huis opruimen? Dan is het slim om voordat je iets koopt, jezelf af te vragen of je het echt nodig hebt, of dat het slechts een vluchtig œwillen is. Denk na over waar je iets bewaard in huis, als je besluit om iets te kopen. Koop, voor zover mogelijk, alleen die spullen die belangrijk zijn voor je lifestyle, hobby of carrière, of voor regelmatig gebruik in het gezin. Weersta de verleiding om dingen te kopen, alleen maar omdat ze te koop zijn.

Optimaliseer jouw opslagsysteem

Tot slot nog een andere activiteit die je de komende tijd moet aanpakken, als je echt goede resultaten wilt voor de organisatie van je huis. Je hoeft niet alle spullen meteen weg te gooien, je kunt namelijk ook gebruik maken van een bestaande opslagruimte. En dat betekent dat je kasten moet opruimen en door je lades moet gaan. Je zult moeten kijken wat er eigenlijk in al die oude dozen zit.

Tijdens projecten als nieuwe woninginrichting of inkrimping, verbouwingen of het starten van een bedrijf, heb je misschien ook een self-storage unit nodig die je extra ruimte biedt. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat je de opslagruimte regelmatig bezoekt, en verwijder spullen die niet langer een nuttig doel dienen. Vergeet niet dat een goed opslagsysteem je in staat stelt om belangrijke zaken echt goed op te ruimen, maar toch binnen handbereik te houden. Maar, het moet ook de beschikbare ruimte in je huis op hetzelfde moment maximaliseren.

Maak dit nieuwe jaar geen vage beloftes over "in vorm komen" of reizen naar een exotische plek.  Maak van 2020 het jaar dat je besluit om een opruimspecialist worden!

Wij staan klaar om je te helpen.

- Erwin Fleer
Directeur Boxx Opslagverhuur

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk