Onverwachte verschillen tussen een garagebox en opslagbox.

Gepubliceerd: 16-10-2021

Vaak wordt gedacht dat de woorden ˜garagebox' en ˜opslagbox' uitwisselbaar zijn met elkaar. Maar eigenlijk is dat helemaal niet het geval. Buiten de prijs zitten er wel degelijk een aantal verschillen tussen deze opslagruimtes. Lees hieronder meer!

Wat is het doel?

Een verschil dat overduidelijk is, is het doel van de opslagruimte. Van origine is een garagebox een plek om je auto of motor in op te slaan voor hen die geen garage aan huis hadden. Wat je in een opslagbox kan opslaan is diverser dan een garagebox. Denk aan verhuisdozen, winterspullen, tuinmeubelen of zelf archieven.

Maten van de opslagruimte

Opslagboxen komen in allerlei soorten en maten. Van één kubieke meter (1m x 1m x 1m) tot wel 27 kubieke meter (8m x 8m x 8m). Door de variatie in afmetingen kun je er verschillende zaken in opslaan. Van een paar verhuisdozen omdat je ze thuis niet kwijt kunt, tot je hele huisraad. Een garagebox heeft overwegend een standaard maat. Dit omdat je er op zijn minst een auto in kwijt moet kunnen. De breedte en lengte kunnen per aanbieder wat afwijken, maar vaak heeft een garagebox een breedte van 2,8 meter en een lengte van 4,5 meter.

Huurtermijnen

Hoewel het samenhangt met het doel van je opslagruimte, zit er wel degelijk een verschil in hoe lang je deze huurt. Huur je een opslagbox voor tijdens een verhuizing of verbouwing, heb je meestal aan een paar maanden genoeg. Als je bijvoorbeeld een mooie Harley Davidson wil stallen voor het winterseizoen, wil je deze al snel een half jaar stallen. Voor zowel een opslagbox als een garagebox is er een permanentere oplossing, namelijk kopen. Om een opslagruimte aan te schaffen volg je deze stappen.

Waar staat de opslagruimte?

Nederland telt een heleboel aanbieders die opslagruimte verhuren, waardoor er altijd wel een bij jou in de buurt is. Of deze verhuurder ook garageboxen aanbiedt is een tweede. Garageboxen zijn vooral statisch en bevinden zich op een garagepark. Een opslagbox heeft het voordeel dat deze niet perse vast hoeft te staan. Steeds meer verhuurders bieden ook mobiele opslagboxen aan. Ideaal in het geval van een verhuizing!

Boxx Opslag is de opslagverhuurexpert van Nederland. Wij bieden voor ieder opslagprobleem de juiste oplossing. Dit door self storage units en garageboxen te huur en te koop aan te bieden. Daarnaast kun je gebruikmaken van onze unieke mobiele opslagboxen, onderdeel van Boxx on Wheels. Wij willen opslagruimte zo gemakkelijk, veilig en goedkoop mogelijk maken. Daarom voeren we verschillende acties en denken we graag met je mee. Neem snel contact op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk