Opslagruimte die naar je toekomt.

Gepubliceerd: 12-09-2019

Nooit meer zelf sjouwen als je opslagruimte moet huren

Ik stel dan ook dat traditionele self-storage ongeschikt en te duur is als opslagruimte voor je inboedel. Er is tegenwoordig een betere, makkelijkere en goedkopere oplossing.

Wie kent het niet; het enorm er tegenop zien van de aanstaande verhuizing. De meeste verhuizingen, hoe klein ook, gaan gepaard met een flinke dosis stress. In de Verenigde Staten ontdekte ik iets nieuws; full- service storage. Mobiele opslagunits die bij de klanten werden voorgereden. Ik noem het bij ons Boxx on Wheels. In dit blog leg ik graag uit hoe dit werkt.

 

De verhuizing

Een opslag vraag is nooit hetzelfde. Wat wel vaak hetzelfde is, is het organiseren van de verhuizing. Op welke dag verhuis ik, hoe laat, heb ik hulp nodig van familie of vrienden , hoe vaak moet ik heen en weer rijden naar de opslag vestiging, bus regelen, deze weer terugbrengen etc.

De opslagunit (of meerdere)wordt voor je deur gereden zodat je voor de deur kan inladen. Dit scheelt veel werk. Maar bij het inladen heb je meerdere mensen nodig en die zijn niet altijd beschikbaar op de tijden die jij wenst of de tijden waarmee ze gratis voor je deur rijden.

Het meeleveren van (gratis) verhuishulpen is dan ook ideaal. Je bent van niemand afhankelijk en het inladen van de spullen kost een fluitje van een cent. Ook bij etagewoningen vormt dit geen probleem omdat er ook verhuisliften beschikbaar zijn.

Omdat je je spullen direct van huis in de opslagunit laadt levert het de kleinste kans op beschadigingen op. Anders dan dat je de spullen op de opslaglocatie uit de bus moet laden, op kleine karren moet vervoeren naar je unit en daar vervolgens weer moet inladen.

Je moet er wel voor zorgen dat er voldoende verhuisdekens worden gebruikt om de spullen veilig te stapelen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om ervoor te zorgen dat al je spullen tijdens de verhuizing goed zijn ingepakt. Hiermee voorkom je dat je inboedel onderhevig is aan een slijtage slag.

Slepen met grote en zware meubels naar de opslagvestiging is hierdoor verleden tijd. Alles wordt slechts één keer in- en uitgepakt. Dit scheelt niet alleen een hoop gedoe, maar het is ook veiliger voor je spullen. Dus geen busjes meer huren en continu heen en weer rijden. Op deze manier bespaar je een hoop tijd.

De opslagunits zijn overigens gemaakt van hout.
Hout ademt beter dan staal, dus leent het zich erg goed voor de opslag van inboedel en meubelen. De units zijn standaard 2 meter hoog (wat voor 95% van de inboedels geschikt is). Je hebt daardoor ook 35% meer bruikbare vloeroppervlakte dan traditionele opslagruimtes. Die zijn namelijk 3 meter hoog en dat is te hoog om nog goed te kunnen stapelen. Je betaald er echter wel voor.

Daarnaast is hout lichter dan staal, wat ervoor zorgt dat het gemakkelijker is om te vervoeren. Door de lichte en lage units kunnen we met kleinere vrachtwagens overal in de stad komen en parkeren.

 

Deze vorm van opslag voor wie ?

Ik zou zeggen dat het geschikt is voor iedereen die zijn inboedel of huisraad wilt opslaan en niet veel tussentijds bij zijn spullen hoeft.

Ongeveer 70 % van onze panden (met standaard opslagruimtes) zitten net als die van Shurgard en Allsafe vol met inboedels. Daar is het minder voor geschikt en veel te duur. Een buurtsuper moet je ook niet gebruiken voor je grote maandelijkse boodschappen waar prijsverschil zal uitmaken. Ik kom dan ook tot de conclusie dat traditionele self-storage ongeschikt en te duur is als opslagruimte voor je inboedel.

Niet alles wat over komt gewaaid vanuit de Verenigde Staten is even goed. Maar mobiele opslag of full-service opslag is een slimme en blijvende oplossing. Het past heel goed in onze huidige tijd van eten laten bezorgen, het gemak van boodschappen laten bezorgen tot in je keuken. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan!

Vaak hoor ik dat mensen het lastig vinden om te bepalen hoeveel ruimte ze nodig hebben. In een volgend blog zal ik met tips komen om dat goed te bepalen. Wat ook helpt is de ruimtecalulator of gewoon contact opnemen met één van de ruimteadviseurs.

Ben je op zoek naar tijdelijke opslagruimte? Of wil je opslagservice en verhuisservice combineren? Kijk dan eens op de website van Boxx naar onze mogelijkheden en neem vrijblijvend contact met ons op!

 

- Erwin Fleer
Directeur Boxx Opslagverhuur

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk