Prijsvergelijking verhuizing: zelf doen of uitbesteden.

Gepubliceerd: 14-01-2022

Bank verhuizen met hulp

Hoe je het ook wendt of keert, een verhuizing kost geld. Er zijn manieren om de kosten wat te drukken. Toch wil dat niet zeggen dat je gegarandeerd goedkoper uit bent. In sommige gevallen is het echt beter om zaken uit te besteden aan professionals. Waar win je wat mee? Dat hebben we in dit artikel voor je op een rij gezet.

Verhuislift huren of zelf naar boven tillen?

Een verhuislift kan het verhuizen zelf een stuk aangenamer maken. Dit omdat je niet zelf de spullen naar boven hoeft te tillen en geen gekke bochten hoeft te maken met een kast of bankstel. Het kan wel voor hilarische situaties zorgen, zoals bij Ross in de comedyserie Friends: ˜Pivot, pivot, pivot!' Maar met een verhuislift ben je een stuk sneller klaar. Een verhuislift is mogelijk om apart te huren of in combinatie met een dienst, zoals een team verhuizers. Vanaf 60,- kun je een verhuislift huren, inclusief bediener. Al met al scheelt het huren van een verhuislift je veel in tijd en energie. Zowel voor jou als voor je familie en vrienden die je helpen.

Verhuiswagen huren of auto's lenen?

Voor een verhuiswagen gelden eigenlijk dezelfde punten als voor een verhuislift. Als je gaat verhuizen moet jouw inboedel van plek A naar plek B. Om dit voor elkaar te krijgen kun je natuurlijk je familie en vrienden lief aankijken en vragen of ze willen rijden. Het minste dat je dan kunt doen is hun brandstof vergoeden en zorgen voor een goede maaltijd op de dag zelf. Hoewel dit goedkoop lijkt, is het altijd de vraag hoe vaak ze moeten rijden om al je spullen op z'n plek te krijgen. Daarnaast kan het maar zo zijn dat je lange of grote items hebt die niet in een auto passen. Om te voorkomen dat je 20 keer op en neer moet rijden én dat je alles direct mee kunt nemen, huur je een verhuiswagen of verhuisbus. Een verhuisbus is vanaf ongeveer 60,-, dit is zonder brandstof en chauffeur. Heb je de laatste in je netwerk, dan scheelt dat weer een paar euro's. Voor een grote verhuiswagen is vaak een BE rijbewijs nodig, houdt hier rekening mee in de kosten. Uiteindelijk is de prijs van het transport van je verhuizing afhankelijk van hoe groot je inboedel is en hoe ver er gereden moet worden. Maar een verhuiswagen huren heeft zeker zijn voordelen.

Opslagruimte erbij of alles in de garage?

Er zijn genoeg situaties waarin je de inboedel nog niet naar z'n nieuwe plek kan verhuizen. Dan zal er in de tussentijd een oplossing gevonden moeten worden. Denk aan je inboedel bij mensen uit je vriendenkring opslaan of een externe opslagruimte huren. Mits je vrienden een garage hebben die goed geïsoleerd is, is een externe opslagruimte huren een goede optie. Dit vooral omdat de opslagboxen geconditioneerd zijn, waardoor je inboedel niet beschadigd en je kunt altijd bij je spullen wanneer jij dat wil. Door een tijdelijke opslagunit te huren voorkom je schade en weet je zeker dat je spullen onder bewaking veilig opgeslagen staan. Zo strepen de kosten van de huur zich tegen elkaar weg. Er zijn verhuurders die de huur van een opslagruimte aanbieden in combinatie met een andere dienst, zoals het huren van een transportwagen.

Zelf sjouwen en tillen of door iemand anders laten doen?

Je kunt je vrienden en familie vragen of ze komen helpen met het sjouwen van dozen en je inboedel. Maar je kunt je tijd, energie, rug en knieën ook bewaren voor andere dingen. Dit doe je door een team van verhuizers in te huren. Zij zijn getraind, ervaren en vooral snel. Dit komt omdat zij vaker gekke hoeken, bijzondere draaien hebben gezien en breekbare goederen hebben verhuisd. Je bekenden kunnen na de zoveelste doos moe worden en mogelijk brokken maken. Vaak is verhuishulp een onderdeel van verhuisservices die er zijn. Dus dan blijft de vraag of je écht zelf wil gaan sjouwen met je spullen?

Boxx Opslag heeft voor iedere opslagbehoefte een geschikte oplossing. Wij bieden diverse tijdelijke opslagruimtes te huur aan, van self storage, tot mobiele opslagboxen en garageboxen. Voor opslagruimte verhuur ben je bij Boxx Opslag aan het juiste adres. Onze verhuisservice, Boxx on Wheels, biedt verhuizers een volledige verhuisservice. Inbegrepen is inboedelopslag, transport en een team professionele verhuizers. Zo wordt jouw verhuizing een eitje. Meer weten over onze opslagruimte verhuur of Boxx on Wheels? Neem dan contact op met een van onze ruimteadviseurs!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk