6 redenen om een opslagbox te huren.

Gepubliceerd: 27-07-2021

Door het hele land verspreid zitten opslagverhuurders en het lijkt erop dat dit aantal de komende jaren alleen maar toe gaat nemen. Het huren van externe opslagruimte heeft een heleboel voordelen, maar ook verschillende toepassingen. Of een opslagbox, garagebox of self storage unit geschikt is voor jou ligt aan je reden om er een te huren. Hieronder vind je een lijst met redenen waarom een opslagbox voor jou een uitkomst kan bieden.

Het hebben van (tijdelijke) extra ruimte

De meest bekende reden om opslagruimte te huren is dat mensen extra ruimte nodig hebben. De overeenkomst kan van tijdelijke of juist langdurige aard zijn. 

Tijdelijk, voor als je bezig bent met een grote schoonmaak, maar nog niet zeker weet of je het echt weg wil doen, is er een opslagbox. Wanneer je spullen van je kinderen wil bewaren die zij nog niet kwijt kunnen, kun je het alvast stallen in een opslagruimte. Heb je een hobby die groter uitpakt dan je dacht, zoals houtbewerking of een oldtimer die je veilig wil stallen in een garage, dan is langdurige huur een oplossing voor jou.

Inboedelopslag bij verhuizing

Ga je verhuizen naar je eerste eigen koopwoning, maar heb je een periode te overbruggen? Sla dan je inboedel veilig op in een opslagbox. Ook bij een verbouwing kan het huren van opslagruimte een uitkomst zijn. Sommige opslagverhuurders bieden mobiele opslagunits aan. Zo hoef je niet zelf te rijden met je inboedel, maar staat deze wel veilig opgeslagen.

Archiefopslag

Kantoor- en winkelruimte wordt steeds duurder in (binnen)steden. Daarom is iedere vierkante meter van belang en is het zonde als een paar archiefkasten die ruimte opnemen. Door het gecontroleerde klimaat is externe opslagruimte een goedkope oplossing om je archieven toch veilig op te slaan.

Voorraadopslag

Hier geldt hetzelfde principe als voor archiefopslag. Het geeft extra ruimte in een winkel of kantoor. Daarnaast huren steeds meer e-commerce bedrijven een opslagbox en zij hebben hier verschillende redenen voor.

Beurzen en exposities

Hele stands en allerlei materialen worden opgetuigd tijdens een beurs of expositie, maar waar laat je de spullen als deze voorbij zijn? Precies, in een externe opslagruimte. Zo weet je zeker dat je goederen beschermd staan, maar niet in de weg. Zo heeft onze huurder Sean Kenney nu de ruimte om nieuwe kunstwerken van Lego te maken voor komende exposities.

Werkplek met opslagruimte

Als startende ondernemer kan het huren van een werkplek met opslagruimte in één een enorm voordeel hebben. Veel verhuurders bieden de mogelijkheid om de werkruimte af te sluiten van de opslagruimte. Zo heb je een kantoor voor jezelf en direct in de buurt je kostbare goederen.

Boxx Opslag is de opslagverhuurexpert van Nederland. Met een divers aanbod aan opslagruimte als self storage, garageboxen en mobiele opslagboxen bieden we iedereen een geschikte opslagoplossing aan. Kijk snel welke locatie bij jou in de buurt is of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze ruimteadviseurs staan zeven dagen per week van 09:00 tot 17:30 voor je klaar!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk