Snel je huis leegmaken? Ontdek de voordelen van een verhuislift.

Gepubliceerd: 06-06-2022

Verhuizen is altijd een hele onderneming, maar met de juiste voorbereiding en goed vervoer  kun je een verhuizing een stuk makkelijker maken voor jezelf. Toch moeten er bij de meeste verhuizingen nog altijd aardig wat trappen genomen worden, wat het verplaatsen van dozen en meubilair een bijzonder vermoeiende en tijdrovende klus kan maken. Terwijl de trap in veel gevallen ontweken kan worden met een verhuislift.

Het levert mooie verhalen voor later op wanneer er tijdens een verhuizing dozen vol boeken worden weggevoerd door familie en vrienden of wanneer een kastje net niet niet door het trapgat kon. Tijdens een verhuizing is het alleen wel vervelend en kost het bovendien veel tijd. 

Bespaar jezelf onnodig werk met een verhuislift

Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt zal het bedrijf meestal een verhuislift regelen als er veel trappen genomen moeten worden. Dat scheelt de verhuizers niet alleen een hoop werk, maar is uiteindelijk goedkoper, omdat ze met een verhuislift sneller klaar zijn.

Ook wanneer je met vrienden en familie verhuist kan het enorm schelen wanneer je een verhuislift regelt. Natuurlijk kost het geld om de lift te huren en er moet iemand zijn die de lift veilig kan bedienen, maar het scheelt je verhuishulp een hoop zweet en energie wanneer ze de dozen niet twee trappen op hoeven te sjouwen. 

Veiligheid voorop

Gemak is een groot voordeel van een verhuislift, maar zeker niet de belangrijkste reden om er een te huren. Verhuizen met een lift is namelijk ook een stuk veiliger. Het verplaatsen van een volledige inboedel is namelijk geen ongevaarlijke klus. Mensen kunnen een blessure oplopen, knel komen te zitten of zelfs van de trap vallen bij het sjouwen van inboedel. 

Een verhuislift neemt veel van deze risico's weg en zorgt ervoor dat er geen vrienden met een zware wasmachine van de trap kunnen vallen. Daarom is een kleine investering in het huren van een verhuislift niet alleen belangrijk om het jezelf makkelijker te maken, maar is het ook de meest veilige optie om inboedel over verschillende verdiepingen te verplaatsen.

Bijzondere verhuizingen met inboedelopslag 

Het kan zijn dat je inboedel niet in een keer van het oude huis naar het nieuwe huis gebracht kan worden, maar eerst naar een inboedelopslag moet. In dat geval moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken en is alleen een verhuislift niet genoeg om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Je kunt dat het beste kiezen voor een mobiele opslag.  Dan kun je met een verhuislift je inboedel direct in een opslagbox voor je huis opslaan, waarna de box in zijn geheel naar de opslag wordt gereden. Zodra je klaar bent om je intrek in je nieuwe huis te nemen, wordt de opslagbox weer voorgereden met je spullen zoals je ze bij je vorige huis hebt ingepakt. 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk