Tips en advies bij het kiezen van een zakelijke opslagruimte die bij jou past.

Gepubliceerd: 28-04-2021

Begin april vertelde Sean Kenney over zijn ervaring met het huren van zakelijke opslag voor zijn onderneming. Hij slaat in zijn opslagruimte Lego blokjes op, maar als ondernemer kun je voorraad, archieven, dossiers of zelfs retouren opslaan. Daarom is het erg belangrijk een juiste keuze te maken om je waardevolle goederen met een gerust hart op te slaan. Daarom hebben we een lijst met tips en advies voor zakelijke opslagruimte gemaakt, zodat jij de juiste keuze maakt.

Ruimte

Kijk bij het huren van een zakelijke opslagruimte goed naar de ruimte zelf. Hoeveel ruimte denk je ongeveer nodig te hebben. Heb je hier geen idee van? De meeste opslag verhuurders bieden een ruimtecalculator aan, waarmee je precies weet hoeveel vierkante meters je nodig hebt. Houd daarnaast rekening met de klimaatbeheersing binnen de opslagunit. Is deze vocht- en vorstvrij of is er sprake van vochtregulering? Wanneer dit niet aanwezig is kan dit grote gevolgen hebben voor de goederen die je opslaat, zoals kleding, dossiers of archieven. Sla je levensmiddelen op, dan is het goed om naar andere opslagcondities te kijken zoals koeling. Hoe warm het in de opslagruimte wordt is van groot belang in de steeds warmer wordende zomers.

Bereikbaarheid locatie

Het is een gegeven dat de goederen bij de self storage moeten komen, maar hoe vaak je als ondernemer bij je voorraad of dossiers moet is afhankelijk van je onderneming. Geloof het of niet, in het begin zul je altijd vaker bij je zakelijke opslag zijn dan je denkt. Daarom is de locatie en bereikbaarheid van je opslagunit van groot belang. Je wil niet iedere keer een uur moeten rijden om er te komen. Misschien heb je personeel dat bij de voorraad moet kunnen, dan is het handig dat de locatie bereikbaar is met zowel een auto als openbaar vervoer.

Voorzieningen

Buiten de opslagruimte zelf is het belangrijk te kijken naar andere voorzieningen die aanwezig zijn. Lees altijd goed de algemene huurvoorwaarden door. Je wil natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Let goed op de beveiliging van de self storage. Het gaat om jouw goederen en toekomstige winst, dan wil je weten hoeveel bewakingscamera's er zijn en of er een alarmsysteem aanwezig is. Ook is het goed om te kijken naar welke toegangssystemen er gebruikt worden. Gaat het om een sleutel, code of vingerafdruk. Let op dat alleen jij (en eventueel je medewerkers) sleutels hebben van je opslagruimte. Als laatste is het altijd handig om te kijken naar de mogelijkheid tot uitbreiding. Je onderneming is altijd in beweging en dat brengt potentiële groei met zich mee. Je wil niet continue je spullen hoeven te verhuizen, dus is het handig als er een grotere ruimte beschikbaar is wanneer dat nodig is.

Kosten

Iedere ondernemer vindt het belangrijk om kosten te besparen om zoveel mogelijk winst uit te kunnen keren. Daarom het punt ˜kosten'. De eerste tip is om prijzen te vergelijken. Let hierbij op de kleine dingen die wel of niet inbegrepen zijn, zoals extra kosten voor een slot, beveiliging, weekendtoeslagen, gebruik faciliteiten etc. Hier kunnen grote verschillen in zitten waardoor je denkt goedkoper uit te zijn, maar dat toch niet bent uiteindelijk. De prijs van zakelijke opslagruimte hangt af van de hoeveelheid vierkante meters je wil huren, maar ook de huurperiode. Sommige verhuurders zijn goedkoper wanneer je voor een langere periode huurt. Het is verstandig een inschatting te maken van hoe lang je extra ruimte wilt huren zodat je hier rekening mee kunt houden. Hiermee is ook de opzegtermijn verbonden. Het is toch zonde als je meer ruimte nodig hebt, maar nog een hele tijd moet wachten tot je die kunt huren door een opzegtermijn. Let daarnaast op aanbiedingen waar je gebruik van kan maken.

Toegankelijkheid 

Als laatste punt in het advies bij opslagruimte huren is het controleren van de toegankelijkheid van de opslagunit. Aangezien niet iedereen continu weg kan om naar de self storage te gaan, is het belangrijk dat je weet op welke dagen en welke tijden je bij je goederen kan. Onze tip is om iedere dag toegang te hebben, zodat je niet voor onverwachte obstakels komt te staan. Kijk ook of er eventuele hulp aanwezig is, mocht dit nodig zijn zoals bij Sean Kenney.

Boxx Opslag biedt schone, droge en goed beveiligde opslagruimtes aan die voldoet aan jouw opslagbehoefte. Er zijn verschillende locaties in het land die 7 dagen per week van 06:00 tot 23:00 bereikbaar zijn, zoals bijvoorbeeld self storage in Amsterdam Zuidoost. Onze ruimtecalculator helpt je bij het kiezen van de juiste grootte en als je vragen hebt staan we voor je klaar om te helpen, dus neem snel contact op!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk