Tips om de knutselwerkjes van je kinderen handig te bewaren.

Gepubliceerd: 09-06-2021

Kinderen tekenen graag en heel erg veel. In hun jongere jaren kunnen het een paar strepen zijn van een stift of hele kunstwerken. Allemaal zijn ze even mooi en het liefst bewaar je ze allemaal. Nu is dit door de beschikbare ruimte niet altijd mogelijk. Daarom hebben wij een paar tips op een rijtje gezet om de knutselwerkjes handig te bewaren.

Creëer een vaste plek in je huis

De knutselwerken en tekeningen van je kinderen verdienen het om tentoongesteld te worden. Het zijn tenslotte meesterwerken van je oogappeltjes. Creëer hiervoor een vaste plek in je huis, dit zorgt voor rust en duidelijkheid. Zo voorkom je namelijk dat alle tekeningen door het huis verspreid liggen. Dit scheelt weer een hele zoektocht en een boel ergernis. Met een vaste plek bedoelen we op een permanente plek. Hierbij kun je denken aan brievenbakjes in de kast, een lijst aan de muur, een waslijn of een speciaal hoekje voor eventuele 3D objecten. Op een gegeven moment is er niet meer ruimte om de nieuwe creaties op te hangen. Dit is dan een ideaal moment om samen met je kind door de kunstwerken te gaan. Daar komt bij kijken dat het een goede oefening en les is, zo laat je zien dat je niet alles kunt bewaren en dat er keuzes gemaakt moeten worden.

Bewaar de knutselwerkjes in een doos

Niet iedereen heeft ruimte in zijn huis voor een speciaal kunstwerken-hoekje of een muur vrij om tekeningen aan te hangen. Daarom is een verplaatsbare plek om ze op te bergen en te bewaren net zo'n goede oplossing. Hierbij kun je denken aan een grote opbergdoos, plakboek, tekenmap (als opbergmap of bewaarmap) voor de tekeningen van je kind of een prikbord dat je op hun kamer kunt zetten. Als je gebruik wil maken van een doos adviseren wij er één die doorzichtig is. Zo kun je gemakkelijk zien hoeveel tekeningen er in zitten en wanneer het moment van uitzoeken er aan komt. Gebruik je liever een prikbord, prik er dan een maximum aantal punaises in. Als de punaises op zijn is het tijd om op te ruimen.

Kijk eens naar apps en andere digitale manieren

Technologie heeft een heleboel dingen makkelijker gemaakt de afgelopen jaren. We zijn van een floppy disk naar een USB-stick gegaan waarmee digitaal opslaan voor iedereen beschikbaar werd. Een tip is om foto's te maken van de knutselwerkjes van je kinderen en deze dan digitaal te bewaren. Dit komt vooral van pas wanneer je kleintjes iets driedimensionaal hebben gemaakt. Daarnaast zijn er handige apps die je helpen bij het bewaren van de knutselwerkjes en kindertekeningen. Een groot voordeel is dat je het zo gemakkelijk kunt delen met de rest van de familie. Neem eens een kijkje naar kidsquote.net, friddo.com, keepy.me of artkiveapp.com. Let er wel op dat je niet meer dan een paar foto's maakt, anders heb je aan die foto's uitzoeken weer een dagtaak.

Een andere optie om de knutselwerkjes van je kinderen te bewaren is het huren van extra opslagruimte buitenshuis. Het is van belang dat je waardevolle spullen schoon en droog staan. Boxx Opslag verhuurt opslagunits in verschillende groottes, zodat je nooit meer ruimte huurt dan je nodig hebt. Onze opslagboxen beginnen vanaf 1m3 waar zes verhuisdozen inpassen, ruim voldoende om alle tekeningen en kunstwerken van je kleintjes veilig op te slaan om er zo later van te kunnen genieten. Met meerdere locaties door het hele land bieden wij een flexibele en goedkope oplossing!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk