Van dit materiaal is jouw opslagruimte gemaakt.

Gepubliceerd: 12-11-2021

Een opslagunit is de plek waar jij je spullen veilig op wil slaan. Veilig houdt in dat ze beschermd worden tegen wind, sneeuw, zon, andere mensen, diefstal, brand en alle andere dreigingen die je kunt bedenken. Maar een uitgebreid inbraak- en brandalarm heeft weinig zin als men gewoon de opslagunit zelf in kan door slecht materiaal. In dit artikel leggen we uit waar verschillende opslagunits van zijn gemaakt, zodat jij de juiste keuze maakt op het gebied van opslagruimte huren.

Verschillende soorten opslagruimtes

Binnen opslagverhuur wordt onderscheid gemaakt tussen self storage units, garageboxen en, als de verhuurder dit aanbiedt, mobiele opslagboxen. Omdat het gebruikte materiaal verschilt per soort opslagruimte, maken we hier hetzelfde onderscheid.

We beginnen bij self storage units, een van de meest bekende soorten opslagruimtes. Sinds hun intrede in het Nederlandse landschap in de jaren negentig, zijn ze praktisch niet meer weg te denken en komen er steeds meer aanbieders bij. Omdat ze zo veelvuldig vertegenwoordigd zijn, zijn ze ook een van de meest herkenbare. De self storage units worden vervaardigd uit metaal. Dit materiaal is stevig en licht. Zo kun je hem gemakkelijk afsluiten met je eigen hangslot.

Dan volgen de garageboxen, wel bekend van de garage aan het huis. Wanneer deze vol is, maar je toch extra ruimte nodig hebt, is dit een ideale oplossing. Bijvoorbeeld om een mooie oldtimer of caravan te stallen in het winterseizoen. Of als extra werkruimte om een hobby zoals houtbewerking uit te voeren. Ook garageboxen bestaan uit metaal, waarbij de roldeur vaak uit kunststof of hout bestaat.

Dan de ideale oplossing als je behoefte hebt aan verhuizen en opslag in één: de mobiele opslagbox. Dit is de opslagbox die voor je deur wordt geplaatst, mogelijk met een breng- en haalservice. Deze bestaat voornamelijk uit hout.

Voordelen van hout als materiaal voor opslagruimte

Hout wordt op veel plaatsen gebruikt, zoals in de bouw, scheepvaart, meubelmakerij en dus door opslag verhuurders. Dit komt door de positieve eigenschappen die hout heeft. Hout is van nature een isolerend materiaal. Daarnaast is het stevig en zijn een aantal houtsoorten minder zwaar. Dit maakt het goed voor zware artikelen en goed te vervoeren en stapelen.

Metaal als materiaal voor opslagruimte

Naast hout komt metaal veel voor als bouwmateriaal van opslagruimtes. Metaal is ontzettend stevig, dit zorgt ervoor dat het niet zo snel beschadigd. Daarbij komt dat het materiaal licht is van gewicht en gemakkelijk toe te passen. Ook is metaal in allerlei kleuren te verkrijgen, niets is te gek!

Een ander voordeel van hout en metaal is dat ze duurzaam zijn. Zo gaat een houten opslagbox minimaal 10 jaar mee en een metalen opslagunit kan nog veel langer mee. 

Bij Boxx Opslag bieden we deze veilige en duurzame opslagoplossingen zo gemakkelijk en goedkoop mogelijk aan. Op meerdere locaties in het land bieden wij self storage units en onze mobiele opslagboxen (met gratis breng- en haalservice) aan. Onze garageparken bieden de gelegenheid om een garagebox te huren of kopen. Neem snel contact op om de mogelijkheden te bespreken of vraag direct een offerte aan!

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk