Verhuis of opslag: Kies de deken die bij je past.

Gepubliceerd: 04-04-2022

Huurcontract opslagruimte

Het verhuizen van een complete inboedel is geen kleine onderneming en je wil dat je spullen in goede conditie op bestemming aankomen. Een verhuizing is namelijk een leuke gebeurtenis en het is jammer als deze dag wordt overschaduwd door een bijvoorbeeld een erfstuk dat tijdens het vervoer breekt. Daarom is het belangrijk om je spullen goed te beschermen tijdens het vervoer, maar ook als je spullen opslaat bij een inboedelopslag

Verhuisdozen, oude kranten en bubbeltjesplastic: het wordt allemaal gebruikt om spullen heel aan te laten komen bij ons nieuwe huis of opslaglocatie. Voor zowel kleinere meubels als grote voorwerpen is de verhuis- of opslagdeken nog altijd een bewezen beschermer van inboedel en veel gebruikt bij elke verhuizing.

Het verschil tussen een verhuis- of opslagdeken

Als je gaat verhuizen is het goed om te weten welke soort deken bij je past. Verhuis- en opslagdekens worden namelijk vaak door elkaar gehaald en zelfs door elkaar gebruikt. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen tussen de twee. 

Het eerste grote verschil dat meteen zal opvallen als je een verhuis- of opslagdeken wil aanschaffen, is de prijs. Opslagdekens zijn een stuk goedkoper dan verhuisdekens, waardoor veel mensen voor dit type kiezen. Maar in sommige gevallen is het voordeliger om voor de duurdere verhuisdekens te gaan.

Dat heeft te maken met het tweede belangrijke verschil tussen de dekens: de kwaliteit van de materialen en afwerking. Een verhuisdeken bevat meer wol en katoen dan een opslagdeken en is altijd netjes afgewerkt met een voering. Dit zorgt ervoor dat de deken meer kan hebben en langer mee gaat. Een opslagdeken is van mindere kwaliteit en minder bestand tegen het trekken en schuiven tijdens een verhuizing.

Wanneer gebruik je een deken?

Een verhuisdeken kan zowel bij het verhuizen van grote als kleine spullen gebruikt worden. De deken zorgt er voor dat er geen krassen op komen en er enige bescherming tegen stoten is. Zorg bij grote spullen dat je ook onder het voorwerp een deken legt. Dat schuift makkelijker. Daarnaast moet er altijd een deken tussen spullen of wanden van de vrachtwagen of opslagbox worden geplaatst, zodat er bij wrijving niets beschadigt. 

Bij het opslaan van spullen is het ook goed om een opslagdeken over je spullen te leggen. Hierdoor zijn ze beschermt tegen stof, maar het zorgt er ook voor dat er minder risico op beschadigingen is als er een keer wat verschoven wordt. 

Kiezen van een veilige opslaglocatie

Tot slot is naast een set goede dekens het ook van belang waar je spullen opslaat. Bijvoorbeeld bij het zoeken van een storage box in Amsterdam, kom je soms op hele krappe locaties terecht. Het is van belang dat je genoeg ruimte hebt voor je spullen en er goede doorgang is naar de self storage

 

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk