Verzekeren van een self-storage unit.

Gepubliceerd: 13-03-2020

Steeds vaker maken mensen gebruik van een opslagruimte vanwege ruimtegebrek. Het opslaan van inboedel is de meest voorkomende reden voor het huren van extra opslag. Als je een opslagruimte huurt, denk je niet direct aan een inboedelverzekering. Toch is dit wel belangrijk.

Wat zijn de risico's?

Wat huurders zich soms niet realiseren is dat je spullen ook bij een professioneel opslagbedrijf gevaar kunnen lopen. Een verhuurder moet voldoen aan meerdere wettelijke veiligheidseisen, maar ook een opslagbedrijf is geen Fort Knox. Er zitten altijd risico's aan vast.

Brandgevaarlijke spullen

Het grootste deel van de opgeslagen goederen betreft namelijk inboedels met een hoog ontvlambaar gehalte. Hierbij kun je denken aan het schuim in banken en bedden. Vaak zijn er ook houten meubelen opgeslagen. Daarnaast kan het gebeuren dat een opslagunit gevuld is met spullen waarvan de verhuurder niet weet of het brandbaar is.

Opslagruimtes worden altijd gecontroleerd afgebrand

Als er daadwerkelijk brand ontstaat, kiest de brandweer er daarom altijd voor om de opslaglocatie gecontroleerd uit te laten branden. De brandweer weet niet welke spullen bijvoorbeeld explosiegevaarlijk of giftig zijn. Voor de consument kan dit erg vervelend zijn. Maar het verlies van spullen weegt niet op tegen het verlies van mensenlevens. Een brandweerman kan het risico niet nemen. Je persoonlijke spullen (met soms emotionele waarde) ben je na een brand mogelijk kwijt.

Hoe kun je je verzekeren tegen de risico's?

In de meeste gevallen vallen opgeslagen goederen onder de dekking van je inboedelverzekering. Zorg dat je dit goed hebt uitgezocht. Onze ervaring is dat de meeste huurders een goede verzekering te duur vinden. Een andere reden is dat de huurperiode kort is, waardoor de consument denkt dat verzekeren van inboedel onnodig is.

Boxx Opslag voldoet aan de hoogste brand- en inbraakeisen zoals gesteld door verzekeringsmaatschappijen. Veiligheid van onze klanten en hun spullen staan bij ons voorop. Toch is het wijs om je altijd goed te verzekeren. Bij de laatste grote brand bij een opslaglocatie in Zoetermeer bleek dat de meeste huurders niet verzekerd waren.

Veel inboedelverzekeringen dekken al externe opslag. Is dat niet het geval, kijk dan naar de mogelijkheden voor een aanvullende verzekering. Wil je je extra aanvullend verzekeren, laat je dan goed informeren. Kijk bijvoorbeeld eens op deze pagina op de site van de consumentenbond om inboedelverzekeringen te vergelijken.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk