Vind een opslagruimte binnen je budget.

Gepubliceerd: 27-06-2022

Opslagruimte

De afgelopen jaren zijn Nederlanders gemiddeld kleiner gaan wonen, met name in de grote steden waar de huizenprijzen flink zijn gestegen. Dat betekent minder vierkante meters, terwijl onze kledingcollectie, hobby's en verzamelingen er niet minder op worden. Het huren van een opslagruimte biedt dan uitkomst, maar opslagruimte in Amsterdam of een van de andere grote steden is ook niet altijd goedkoop. Daarom denken mensen al snel dat er voor hun budget geen opslagruimte beschikbaar is, maar er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Waar heb je de opslagruimte voor nodig?

Om te beginnen is het goed om je af te vragen waar je precies opslagruimte voor nodig hebt. Het is nogal een verschil als je wat archiefdozen wil opslaan of een oldtimer wilt stallen. Voor wat boekendozen of wintersportkleding heb je geen grote garagebox nodig, maar kan een opslagunit van een enkele kubieke meter al genoeg zijn. Daarom is het goed te kijken wat je wil opslaan en je bij een opslagspecialist te laten adviseren welke oplossing het beste bij jouw situatie past. 

Zoek geen opslagruimte midden in het centrum

Zelfs als je wel een oldtimer hebt is het goed om te kijken waar je een goedkope opslagruimte kunt krijgen. Mensen zoeken vaak opslag dicht bij huis met het idee dat ze dan altijd snel bij hun spullen kunnen. Het probleem is dat de opslagruimte dan ook flink duurder is. In het centrum van Amsterdam betaal je al snel huurprijzen voor een opslagunit die overeenkomen met de huur van een appartement elders in het land. 

Daarom loont het om ook aan de rand of zelfs buiten de stad te kijken naar opslagunits. Een garagebox huren in Breukelen is goedkoper dan wanneer je je eigendommen stalt in een garagebox in het centrum. Terwijl de garagebox aan de rand of buiten de stad vaak beter bereikbaar is. 

Let op de vervoerskosten van- en naar je opslagunit

Bij het zoeken naar een opslagruimte is het belangrijk om ook het vervoer van- en naar je opslagruimte mee te nemen. Wanneer je spullen zelf weg kunt brengen met een eigen auto zal dit minder belangrijk zijn, maar steeds meer mensen in de stad hebben geen auto. Dan zal er een bus moeten worden gehuurd of een verhuisdienst moeten worden gezocht. Daarbij maakt een paar extra kilometer weinig verschil in de kosten. 

Kijk ook wat de verhuurder van de opslagboxen aan mogelijkheden heeft voor het halen en brengen van spullen. Vervoer huren in combinatie met het huren van een opslagbox kan een stuk goedkoper uitpakken dan wanneer je dit zelf moet regelen.

Bekijk de aanbiedingen

Net als bij het boodschappen doen in de supermarkt of een nieuwe bank uitzoeken op de meubelboulevard, is het cruciaal om de beste deal te zoeken. Boxx heeft bijvoorbeeld een laagste prijsgarantie, waarbij je altijd goedkoper uit bent. Maak dus gebruik van dat voordeel om een opslagruimte binnen jouw budget te vinden.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk