Voorbereiden op een verhuizing Kopie.

Gepubliceerd: 06-01-2022

Stel pakt verhuisdoos in

Voor veel mensen is verhuizen niet niks en staat het gelijk aan veel stress. Maar dit hoeft niet zo te zijn. Voorbereiden op een verhuizing is daarom belangrijk. Zo voorkom je de meeste stress. Chaos op de verhuisdag zelf leidt tot spullen die kwijt raken of kunnen beschadigen.

Een goede voorbereiding zorgt voor een soepele verhuizing. De verhuisdag loopt gemakkelijker en er zullen geen fouten gemaakt worden die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar waar moet je beginnen?

Welke stappen moet je voor een verhuizing nemen?

Maak een planning voor je verhuizing en een overzicht van je organisatie strategie. Neem hierin ook een tijdlijn mee met op welke dag welke inboedel verhuist moet worden. Dit is handig voor jezelf zodat je niet alles hoeft te onthouden, maar ook voor anderen die je komen helpen tijdens de verhuizing. Zo weet iedereen precies wat die moet doen.

Een belangrijk onderdeel is het uitzoeken en sorteren van je inboedel. Dit is een van de eerste stappen die gemaakt kan worden als voorbereiding op een verhuizing. Denk goed na over welke inboedel mee gaat naar het nieuwe huis en welke niet. Zo hoef je minder in te pakken en ben je niet onnodig inboedel aan het verplaatsen. 

Begin vroegtijdig met het inpakken van jouw inboedel waar je niet tot weinig gebruik van maakt maar wel wilt meeverhuizen. Deze inboedel kun je gemakkelijk tijdelijk missen en zo hoef je niet alles op het laatste moment in te pakken. 

Wat moet je (van te voren) regelen bij een verhuizing?

Bij een verhuizing kun je van te voren al redelijk veel regelen waardoor de grote dag zelf minder werk is. Zorg dat je genoeg verhuisdozen in huis hebt zodat je niet te kort komt tijdens het inpakken van de laatste inboedel. Ditzelfde geldt voor verhuisdekens om (grote) meubels goed te beschermen tijdens het verhuizen. Als je inboedel verplaatst moet worden via een aantal trappen, is het handig om van te voren een verhuislift te huren. Zo kan jouw inboedel snel en veilig naar verschillende verdiepingen verplaatst worden. 

Het huren van een tijdelijke opslagruimte is een handige oplossing voor het opslaan van inboedel die je tijdelijk kunt missen. Er zijn veel verschillende inboedelopslag mogelijkheden op een aantal locaties bij jou in de buurt.  Met een verhuisbus kun je gemakkelijk en snel jouw inboedel naar de tijdelijke opslagruimte brengen. Een andere mogelijkheid is vervoer en opslag in één met Boxx on Wheels. De opslag wordt voor jouw deur gereden zodat jouw inboedel gemakkelijk in en uitgeladen kan worden. 

Maak verhuizen zo gemakkelijk mogelijk door gebruik te maken van alle mogelijkheden. Zo kun je met een goede voorbereiding op een fijne manier verhuizen.

Andere Boxx Blogs.

Blog categorieën.

Boxx blogs
Nieuwsberichten
Verhuis tips
Vragen en antwoorden
Werken bij
Zakelijk